stardollb | Zemiakovo-kapustový šalát
Zemiakovo kapustový šalát vhodný ako príloha k rezňom alebo pečenému mäsu. Ale ja ho mám rada aj ako samostatné jedlo.
zemiak | ||
biela kapusta | ||
cibuľa | ||
paprika kápia | ||
150 | millilitrov | ocot |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | Deko |
150 | millilitrov | olej |
Množstvo podľa potreby - zemiaky a kapusta asi v pomere 1:1 /nie na váhu, ale objemovo - rovnaká miska nakrájanej kapusty a nakrájaných zemiakov/, 1-2 menšie cibule, 1-2 kapie.
Zemiaky uvarím v šupke, nechám vychladnúť a ošúpem. Pretlačím cez koliesko /ako na majonézový šalát/. Hlávkovú kapustu /bielu/ nakrájam na tenké rezance, takisto červenú hrubostenú papriku. Cibuľu nakrájam na tenké polkolieska.
Nálev: ocot, cukor, nakladač - uvarím, potom pridám olej. Ešte horúci nálev cez sitko nalejem na zeleninu, trochu posolím , premiešam a nechám postáť. Prebytočný nálev scedím /zatiať nevyhodím/ a pridám zemiaky. Dobre premiešam a podľa potreby prilejem trochu odloženého nálevu.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie nechýba, voda tam nepatrí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.