reklama

Grilovaná morčacia pečeň a pak choi

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 07. 02. 2018 - 16:49 - Recepty M.á.r.i.a
Grilovaná morčacia pečeň a pak choi, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Grilovaná morčacia pečeň a pak choi


reklama

Variácie na vnútornosti, niekým nevyužívané, niekým znesiteľné a niekto ich má naozaj rád. U nás pečienky, srdiečka, jazyk, držky z kurčaťa, morky, kačky, husy, prasiatka, kravičky môžu byť.

Ingrediencie
800 gramov morčacia pečeň
1⁄2 liter mlieko
80 gramov kukuričný škrob
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
  trocha olej
4 kusov pak choi kapusta
1 čajová lyžička hrubá morská soľ
  trocha chilli korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ako prílohu som použila pak choi, čínsku kapustu, ktorá je príbuzná špenátu a mangoldu. Je plná bielkovín a obsahuje veľa vitamínu A a C.

Morčacie pečienky si očistíme, odblaníme a zalejeme mliekom aspoň na 2 hod. Môžeme ich nechať aj cez noc v chladničke. Potom ich utriem, osolím, posypem mletým čiernym korením a obalím v kukuričnom škrobe.

Naukladám na podnos na grilovanie, potriem olejom a dám do rúry pod gril. Opekáme asi 5-6 min. otočíme a opečieme, kto nemá, môže opiecť na panvici. Pečienky sú vo vnútri krásne mäkké.

Kapustu očistíme, odkrojíme kúsok zospodu, ale tak aby sa nám nerozpadávala. Prekrojíme na polovicu, zalejeme vriacou vodou tak na 2 min, precedíme a necháme trochu osušiť.

Posypeme hrubou soľou, použila som ružovú himalájsku, a chilli, pokvapkáme olejom a dáme pod gril aby sa opiekla.

Podávala som s opečenými zemiakmi nakrájanými na tenké plátky.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama