M.á.r.i.a | Grilovaná morčacia pečeň a pak choi
Variácie na vnútornosti, niekým nevyužívané, niekým znesiteľné a niekto ich má naozaj rád. U nás pečienky, srdiečka, jazyk, držky z kurčaťa, morky, kačky, husy, prasiatka, kravičky môžu byť.
800 | gramov | morčacia pečeň |
1⁄2 | liter | mlieko |
80 | gramov | kukuričný škrob |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | olej | |
4 | kusov | pak choi kapusta |
1 | čajová lyžička | hrubá morská soľ |
trocha | chilli korenie |
Ako prílohu som použila pak choi, čínsku kapustu, ktorá je príbuzná špenátu a mangoldu. Je plná bielkovín a obsahuje veľa vitamínu A a C.
Morčacie pečienky si očistíme, odblaníme a zalejeme mliekom aspoň na 2 hod. Môžeme ich nechať aj cez noc v chladničke. Potom ich utriem, osolím, posypem mletým čiernym korením a obalím v kukuričnom škrobe.
Naukladám na podnos na grilovanie, potriem olejom a dám do rúry pod gril. Opekáme asi 5-6 min. otočíme a opečieme, kto nemá, môže opiecť na panvici. Pečienky sú vo vnútri krásne mäkké.
Kapustu očistíme, odkrojíme kúsok zospodu, ale tak aby sa nám nerozpadávala. Prekrojíme na polovicu, zalejeme vriacou vodou tak na 2 min, precedíme a necháme trochu osušiť.
Posypeme hrubou soľou, použila som ružovú himalájsku, a chilli, pokvapkáme olejom a dáme pod gril aby sa opiekla.
Podávala som s opečenými zemiakmi nakrájanými na tenké plátky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.