Obed pokračoval bezmäsito a vitamínovo.
1 | kus | mrkva |
3 | kusov | jarná cibuľka |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | pak choi kapusta |
150 | gramov | shimeji |
2 | polievkové lyžice | sezamový olej |
3 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
2 | polievkové lyžice | chilli omáčka sladká |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | polievková lyžica | sezam |
400 | gramov | čínske rezance |
Zeleninu si očistíme, huby pooddeľujeme,jarnú cibuľku nakrájať na väčšie šikmé kusy, mrkvu na šikmé plátky (robím šranbou), cesnak na drobno. Všetko restovať na troche oleja, pridáme huby shimeji, trochu trstinového cukru a necháme skaramelizovať. Pridáme sójovú omáčku, chilli omáčku a zalejeme trochou vody. Necháme vydusiť, pridáme na väčšie kusy nakrájanú kapustu pak choi a rezance, všetko spolu prehrejeme. Rezance urobiť podľa návodu. Pomiešame prípadne dochutíme soľou alebo ešte sojovou omáčkou, limetkovou šťavou. Môžeme posypať sezamovými semiačkami... u nás bol veľký hlad, nestihla som ( chichi zabudla som )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.