reklama

Maková bábovka

Pridal/a Kamila dňa 07. 03. 2018 - 10:55 - Recepty Kamila
Maková bábovka, Koláče, recept, Kamila

Kamila | Maková bábovka


reklama

Podobnosť s koláčom "lenivá žena", je čisto náhodná. Keď ju milujete, nie je čo riešiť. Vďaka špaldovej múke je vhodná aj pri histamínovej intolerancii.

Ingrediencie
4 kusov vajce
1 hrnček trstinový cukor
1 kus vanilkový cukor
100 gramov maslo
1 hrnček mak
2 1⁄2 hrnčeky špaldová múka celozrnná
1 balík prášok do pečiva
1 hrnček mlieko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1 hrnček = 250 ml

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a prišľaháme maslo.

Na nižších otáčkach striedavo primiešame mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a nemletý mak.

Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri teple cca 180°C cca 60 -65 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

V závere môžete prikryť vrchnú časť alobalom, ak by mala bábovka tendenciu z hora sa spieť.

Po vychladnutí môžeme poliať bielou, tmavou čokoládou, alebo len posypať práškovým cukrom.

Doplňujúce poznámky

Na rozdiel od koláča "lenivá žena", tu som použila menšiu šálku 250 ml a zopár menších úprav tu je. 

Výnos
1 bábovka
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama