Archív Naničmama.sk
Nevšedné veľkonočné pohostenie, ktorého základom je vajíčková či veľkonočná tlačenka.
1 | balík | krabie tyčinky |
3 | kusov | mrkva |
1 | balík | želatína |
4 | polievkové lyžice | voda |
300 | millilitrov | majonéza |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | čajová lyžička | soľ |
štipka | čierne korenie | |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
1 | plechovka | hrášok |
Surimi tyčinky, ktoré poznáme aj ako krabie tyčinky, necháme pri izbovej teplote rozmraziť.
Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky.
Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale.
V mise zmiešame metličkou majonézu so smotanou. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
V kastróliku zahrievame želatínu až do úplného rozpustenia (nevaríme!) a metličkou ihneď vmiešame do majonézovej zmesi.
Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a do formy nalejeme ⅓ želatínovej zmesi.
Do formy pozdĺžne naukladáme polovicu surimi tyčiniek, ktoré prekladáme mrkvou a hráškom. Zalejeme ďalšou ⅓ zmesi a opäť naukladáme tyčinky, mrkvu a hrášok. Zalejeme zvyškom zmesi a odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.
Tlačenku vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečivom alebo chlebom.
Pred naliatím želatínovej zmesi môžeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou naukladať natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na plátky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.