reklama

Marinované kuracie prsia, mrkva na mede a karfiolové pyré

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 17. 03. 2018 - 11:56 - Recepty M.á.r.i.a
Marinované kuracie prsia, mrkva na mede a karfiolové pyré, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Marinované kuracie prsia


reklama

Dáša mi pripomenula karfiolové pyré, dávno sme nemali tak prišlo na rad. Sú to veľmi dobré prílohy keď chcete obmedziť zemiaky, ryžu, knedle. U nás chutí zelerové, paštrnákové, z kvaky ale aj mrkvové, tekvicové. Keď sa dobre ochutia všetky sú výborné a zjedia ich aj deti.

Ingrediencie
4 kusov kuracie prsia
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica argentínske korenie
3 kusov mrkva
1 polievková lyžica sójová omáčka
1 polievková lyžica med
1 deciliter voda
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
  trocha citrónová šťava
1 kus karfiol
1⁄2 liter mlieko
1 čajová lyžička tymian
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuracie prsia odblaníme, osolíme, pridáme olivový olej, korenie (to si môžeme dať podľa svojej chuti) a necháme postáť aspoň 1 hod.

Opečieme na panvici z každej strany do ružova, zabalíme do alobalu a necháme na teplo mieste. Ostanú teplé ale hlavne šťavnaté. 

Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, pridáme sójovú omáčku, med...zamiešame a necháme stáť hodinu, potom pridáme vodu a varíme do mäkka, voda sa odparí. Na záver pridať kúsok masla a dochutiť - soľ, korenie, citrónová šťava.

Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, zalejeme mliekom, pridáme vetvičku tymianu (môže byť pár lístkov šalvie, rozmarín), osolíme. Varíme do mäkka. Zlejeme mlieko, pridáme maslo a vymixujeme na pyré.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod, 45 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, So, 17. 03. 2018 - 12:07

Vyzerá to super a iste aj chutí ÁnoÁno

Ja som včera robila brokolicové pyré a došlo mi, že vlastne toto je to, čo som malému varila, keď začal s tuhou stravou.

M.á.r.i.a, So, 17. 03. 2018 - 12:23

To je pravda, len sme nejako zabudli, že sa to dá jesť VeÄľkĂ˝ Ăşsmev, ja veľmi často používam na pyré kvaku. Naozaj sa dá použiť skoro všetka zelenina.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama