reklama

Cviklové halušky s kuracinou na smotane a hubami

Pridal/a Valika475 dňa 26. 03. 2018 - 09:03 - Recepty Valika475
Cviklové halušky s kuracinou na smotane a hubami, Hlavné jedlá, recept, Valika475

reklama

Skvele chutí a výborne vyzerá

Ingrediencie
1⁄2 kus cvikla
300 gramov hladká múka
  soľ
1 kus vajce
  trocha minerálka
  trocha mäso
6 kusov kuracie horné stehná
50 gramov dubáky sušené
2 plátky zázvor čerstvý
250 millilitrov šľahačková smotana
1 kus cibuľa
  olej
  biele korenie
1 čajová lyžička karí
1 čajová lyžička horčica
1⁄2 kus citrónová šťava
1 polievková lyžica hladká múka
50 gramov maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Halušky

Najskôr si uvaríme cviklu. Vychladenú nastrúhame do múku, pridáme soľ, vajíčko a minerálku podľa hustoty cesta. Halušky hádžeme do vriacej slanej vody, až kým nie sú hore na vode. Premyjeme.

Mäso

Na oleji si osmažíme cibuľku spolu s nastrúhaným zázvorom. Potom pridáme nasolené a okorenené mäso, aby sa zatiahlo. Zalejeme vodou a dušíme. Po 15 min. pridáme huby a dusíme do mäkka. V smotane si premiešame 1 lyžicu múky spolu s horčinou a za stáleho miešania zahustíme omáčku. Nakoniec odstavíme, pridáme kocku masla a citrónovú šťavu.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama