Jednoduchá príprava, skvelá chuť...
1⁄2 | balík | hrozienka |
1⁄2 | balík | mandle nelúpané |
3 | polievkové lyžice | kokos |
2 | kusov | jablko zelené |
6 | kusov | želatíny plátková |
500 | gramov | jemný tvaroh |
130 | gramov | cukor |
250 | gramov | šľahačková smotana |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
1 | kus | citrón |
1 | čajová lyžička | maslo |
Na korpus si namočíme mandle na dve hodiny, hrozienka na pol hodiny. Mandle, hrozienka a kokos spolu zmixujeme. Zmes natlačíme do formy /18 cm/ a odložíme do chladničky.
Plátky želatíny namočíme v trocha studenej vody.
Jeden a pol jablka zbavíme jadrovníka, nakrájame na kocky a orestujeme na lyžičke masla.
Tvaroh vyšľaháme so škoricou, cukrom a šťavou z jedného citróna. Napučanú želatínu pridáme k teplým jablkám a miešame, kým sa nerozpustí, potom pridáme k tvarohovej zmesi. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
Cheesecake necháme stuhnúť cez noc v chladničke. Ozdobíme zvyšnou polovicou jablka, alebo podľa ľubovôle, napr. so šľahačkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.