Losos krátko pečený v rúre s kabátom so zeleniny a strúhanky
400 | gramov | losos |
1 | kus | mrkva |
kus | cuketa | |
1 | kus | jarná cibuľka |
2 | polievkové lyžice | strúhanka |
1 | polievková lyžica | olej |
čajová lyžička | soľ |
Mrkvu očistíme a na jemno nastrúhame. Rovnako na jemno nastrúhame aj zelenú časť cukety, stačí pol menšej (vnútro môžeme použiť do krémovej polievky). Na jemno nasekáme mladú cibuľku, prípadne pažítku, bazalku či iné bylinky. Pridáme strúhanku, olej a zamiešame. Vznikne ako keby drobenka na koláč.
Lososa aj s kožou umyjeme, posolíme. Položíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie kožou dolu. Na vrch rovnomerne roztľapkáme pripravenú zmes. Dobre utlačíme.
Dáme do rúry vyhriatej na cca 150 stupňov a pečieme 10, maximálne 15 minút. Losos po stranách zbelie a vo vnútri ostane krásne šťavnatý.
Podávame so zeleninou, prípadne pečenými zemiakmi.
Samozrejme, okrem lososa sa dajú použiť aj iné ryby, ideálne filet z tresky.
Pokiaľ má niekto problém s lepkom zo strúhanky, skúste použiť kukuričné lupienky alebo strúhanku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.