anjeli | Kuracie frikadely
Mäkučké a šťavnaté kúsky mäsa s jemnou chuťou. Skoro ako fašírka a predsa iné. Používam vykostené kuracie stehná bez kože.
1 | kilogram | kuracie stehná |
3 | polievkové lyžice | strúhanka |
2 | polievkové lyžice | tvrdý syr |
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | polievková lyžica | Worcester omáčka |
2 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | tymian |
štipka | soľ | |
150 | gramov | strúhanka |
trocha | olej |
Mäso si pomelieme a pridáme k nemu strúhanku, syr, vajce, horčicu, worchesterovú omáčku, tymian, podľa chuti osolíme a premiešame.
Masa bude pomerne redšia ako sme zvyknuté pri fašírkach. Naberáme polievkovou lyžicou kúsky, ktoré vyklopíme do strúhanky, jemne obalíme a šupneme do rozohriateho oleja.
Opečieme z oboch strán /dve minútky z každej strany by mali stačiť, ale záleží od veľkosti/, keďže sú jemnejšie ako fašírky obraciame opatrne lopatkou.
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninou alebo len s horčicou a chlebom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.