reklama

Nestojíme - máme spoždění!

Pridal/a balalajka dňa 31. 05. 2018 - 14:27

reklama

Občas mám fakt ten dojem, že to tak funguje.

Občas čítaj často.

Včera došiel synak, že má uzavretú geografiu. Kukám naň. Jak uzavretú? Kde uzavretú? UŽ UZAVRETÚ???

A čo pre Boha sa vami mesiac v tej škole akože budú robiť? PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie

Akoby to bolo včera, čo som sa nervovala, že 23.6 je klasifikačná a ja nemám ešte opravenú trojku z fyziky (poťažmo, bola z nej dvojka, ale pán profesor mal zavreté obe oči a ruky jak tá jedna opica na ušiach pri mojej odpovedi asi ... hlavne to leto po tej dvojke mi tá fyzika asi vyšumela z hlavy). Naspäť. Iné som chcela.

Takže 30tky na teplomery hlásajúce na dnes pomýlilo nielen učiteľský zbor, ale aj mňa.

Prosím pekne - ja mám leto.

A dovolenku.

A u nás v robote to len tak vrie ako v úli. Jedna ide do Egypta, druhá kdesik na Dalmáciu či kde. Do Rumunska. Do Turecka. Na Sardíniu.

A ja rozmýšľam ako pekne to bolo minulého roku s naším cestovateľským prstom po mape a celoprázdninovou akože dovolenkou.

Čo dáme repete? Od zajtra do plaviek a poďho niekam na riviéru či zaviesť prázdninový režim?

Či sa niekam samy tiež chystáte a pomaly nakupujete opaľovacie krémy?

A vlastne - kedy je lepšie ísť na dovolenku? Na začiatku leta a byť opálená hneď na Petra a Pavla alebo čakať na SNP a to, že tu už bude hnusné počasie a vy sa môžete ešte vyvaľovať jak ten vorvaň v teplej morksej vode na konci slovenskej sezóny?


reklama

reklama

dasa_, Št, 31. 05. 2018 - 15:47

Už minulý rok som písala, že my chodíme furt na to isté miesto. Ak dobre počítam, tak tento rok to bude 11-ty krát.

Vyskúšali sme všetky možnosti. Najskôr normálka júl. Potom prelom júla a augusta. To bola hotová katastrofa. Vtedy má celé= Taliansko dovolenky a tak to tam aj vyzeralo. Potom sme začali chodiť tesne pred koncom školského roku.

No nakoniec sme sa ustálili na poslednom augustovom týždni.. Tam, kam chodíme, tam začína už podovolenkový čas, takže ubytovanie je jemne lacnejšie. Šetrí sa deň dovolenky. Teploty už nie sú také vysoké, ale stále fajn. Naviac, celé leto sa máš na čo tešiť.

Jedinú nevýhodu v tom vidí junior - lebo dovolenka je synonymom školy Veľký úsmevVeľký úsmev

Ale podľa všetkého to už dlho tak nebude. A potom určite budeme chodiť mimo hlavnú sezónu. Tú prenecháme rodičom so školopovinnými deťmi.

balalajka, Pi, 01. 06. 2018 - 06:04

Keď bol starší synak ešte malý, tak sme chodili systémom - šup pre vysvedčenie a šup decko k nám do auta a už o 11tej sme sa rútili diaľnicou na dovolenku. To bol taký riadny vhup do leta. Lenže ako píšeš. Vybúchaš si to tešenie hneď na konci leta a potom každý ešte ide na dovolenku - u nás je to také zvyčajne posledné dva júlové týždne, max prelom júl - august. To aj autobusy inak premávajú. A každý sa pýta "a vy kam idete?" No my sme už boli ... pred mesiacom. Chichocem sa

A zas - chodili sme aj na dovolenku v septembri - ešte keď sme nemali decká ... a to bolo zas nenormálne ďaleko časovo - aspoň sa mi to zdalo.

Ja zvažujem len víkendy predĺžené - sľubujeme si zvieratko na leto, tak nech zas neotravujeme dlho rodinu. Ja som za hneď po vysvedčení a druhý víkend na koniec augusta.

Jaj vidíš - ten koniec augusta - to sme aj tuším v Rakúsku tak nejak cez NM boli partia, či nie?

Kamila, Št, 31. 05. 2018 - 17:30

Ja neviem, uz zopar týždňov sa pýtam okolia, kedy  sa ochladí. Odpovede sa rôznia, v novembri, abo v oktobri. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheÚ nás dovolenka hrozí, tiež až koncom augusta, znova voľajaká miernejšia destinácia, dúfam bez horúčav a dovtedy, potrebujem rolety do obývačky, z horúčav som už teraz námesačnejšia ako inokedy. Hambím sa

dasa_, Št, 31. 05. 2018 - 17:51

neuvažovali ste doma o mobilnej klimatizácii? Dumám, dumám čo urobiť, lebo v lete pečie u nás cez veľké okná hodne. Zatiaľ uvažujem o variante - vonkajšie rolety, mobilná klimatizácia a úplne krajné riešenie je skutočná klimatizácia.

(A teraz uvažujem, či aj toto nie je vo vzťahu k ekológii pokrytectvo :D )

Kamila, Št, 31. 05. 2018 - 18:12

Drahý si dal do pracovne zaviesťklimatizaciu, pre seba, pracovna, naklady ... ta len jedna miestnosť  ...., jemu svieti slnko doobeda. Ale mne tu cele poobede, cez dve francuzske okná pecie slnko. Neviem, zatial som uvazovala o vnutornych roletach, bo zaves tu mam len symbolicky ..., dalej som v planoch nedospela ... Vonkajsie, rolety neviem ... a netusim ako funguje mobilna klimatizacia. Ale volaco by som mala riest, mne to teplo ubera vela energie... a to este ani poriadne leto nezacalo. 

balalajka, Pi, 01. 06. 2018 - 05:59

Existujú také tie blackout závesy. Ťažké, nepriesvitné. V podstate v hoteloch také nájdeš. Len sú kus ťažšie ako zvyčajné, tak neviem ... aby ti neurvalo garnížu. Chichocem sa

lienka, Št, 07. 06. 2018 - 14:57

fuuu, pracovne tempo neskutočne, no ja už začinam štrajkovať...vždy sme chodily na prelome jul-august, teraz sme si to objednali začiatkom jula :-) tak uvidim, či to nebude chcieť ešte ďalši oddych po oddychu

lienka, Št, 07. 06. 2018 - 15:00

a este toto leto bez klimy vo firme by som asi nezvladla...

aramana, Pi, 08. 06. 2018 - 00:26

Juuuj dovolenkaaa SlnkoSlnkoSlnkotesim sa ako blazon Slnkopre mna vzdy zaciatkom juna az niekde ku polke juna lebo by som to dlhsie nevydrzala bez mora Chichocem saa vlastne ani slnko neviem ako by som prezila.mam uzasnu alergiu na slnko takze od aprila solarko, jun more a ked som uz hneda,alergia sa ma nechytaÁno noo a ked sa este koncom augusta more zaziada, Lignano je na skok a oplati sa aj na vikendÁnohore lesy ee, tym som obklopena cely rok.ja potrebujem moreSlnkoSlnkoSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama