M.á.r.i.a | Makrela plnená slaninou, cibuľou a šalát coleslaw
Keď je možnosť ryby tak sú na tanieri a hlavne je to rýchly obed.
2 | kusov | makrela |
8 | plátky | schwarzwaldská šunka |
1 | kus | cibuľa |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
Na šalát: | ||
1⁄4 | hlávka | kapusta |
2 | kusov | mrkva |
1⁄4 | kus | zeler |
2 | kusov | jarná cibuľka |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
3 | polievkové lyžice | Majolenka |
1 | polievková lyžica | cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
biele korenie mleté | ||
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Ako prvé si pripravíme šalát, je dobrý keď trochu "odleží" a spoja sa chute. Kapustu nakrájame na tenké rezančeky, osolíme. Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie, cibuľku nakrájame na tenké kolieska. Pripravíme si zálievku - smotanu, majolku spojíme s ostatnými surovinami (okrem soli), vymiešame do hladka. Ku kapuste pridáme ostatnú zeleniny a spojíme so zálievkou. Podľa dochutíme prípadne podľa chuti soľou, korením... dáme do chladničky odpočinúť
Makrelu umyjeme, osušíme, nasolíme z vnútra aj zvonku a z vnútra posypeme aj korením. Do vnútra každej ryby vložíme dva plátky šunky a medzi ne na plátky nakrájanú cibuľu. Na pás alobalu dáme plátok šunky, položíme rybu, na vrch opäť dáme plátok šunky a zabalíme do balíčka. Dáme do rúry na 170 st., pečieme približne 20 min. Keď sa rozvonia celá kuchyňa sú hotové .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.