reklama

Makrela plnená slaninou, cibuľou a šalát coleslaw

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 10. 07. 2018 - 12:06 - Recepty M.á.r.i.a
Makrela plnená slaninou, cibuľou a šalát coleslaw, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Makrela plnená slaninou, cibuľou a šalát coleslaw


reklama

Keď je možnosť ryby tak sú na tanieri a hlavne je to rýchly obed.

Ingrediencie
2 kusov makrela
8 plátky schwarzwaldská šunka
1 kus cibuľa
  soľ
  mleté čierne korenie
Na šalát:
1⁄4 hlávka kapusta
2 kusov mrkva
1⁄4 kus zeler
2 kusov jarná cibuľka
3 polievkové lyžice kyslá smotana
3 polievkové lyžice Majolenka
1 polievková lyžica cukor
1⁄2 čajová lyžička soľ
  biele korenie mleté
1 polievková lyžica citrónová šťava
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ako prvé si pripravíme šalát, je dobrý keď trochu "odleží" a spoja sa chute. Kapustu nakrájame na tenké rezančeky, osolíme. Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie, cibuľku nakrájame na tenké kolieska. Pripravíme si zálievku - smotanu, majolku spojíme s ostatnými surovinami (okrem soli), vymiešame do hladka. Ku kapuste pridáme ostatnú zeleniny a spojíme so zálievkou. Podľa dochutíme prípadne podľa chuti soľou, korením... dáme do chladničky odpočinúť 

Makrelu umyjeme, osušíme, nasolíme z vnútra aj zvonku a z vnútra posypeme aj korením. Do vnútra každej ryby vložíme dva plátky šunky a medzi ne na plátky nakrájanú cibuľu. Na pás alobalu dáme plátok šunky, položíme rybu, na vrch opäť dáme plátok šunky a zabalíme do balíčka. Dáme do rúry na 170 st., pečieme približne 20 min. Keď sa rozvonia celá kuchyňa sú hotové .

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama