reklama

Paprikáš z kohúta aj pre HIT

Pridal/a púpavienka dňa 19. 07. 2018 - 14:47 - Recepty púpavienka
Paprikáš z kohúta aj pre HIT, Hlavné jedlá, recept, púpavienka

reklama

Zdravé jednoduché jedlo, ktoré mne nerobí problém aj ked som silný HIT-ár. Kohút je domáci, kúpené ale aj upravované ako brojler nezvládam.

No samozrejme na fotenie to nie je žiaden zázrak.

Ingrediencie
1 kus kurča
1 kus smotana na varenie
2 polievkové lyžice hladká múka
1 polievková lyžica mletá červená paprika
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ja ešte zmrazené kura dám variť do vývaru, pridám soľ, celú rascu a celé korenie. Ked je mäso mekké vyberiem a oberiem od kosti, kožu dám tiež preč, nakrajam na kúsky.  Na tuk dam cibuľku, po chvíľke pridám papriku a  zalejem vývarom a nechám prikrytú podusiť. Potom pridám mäso a všetko podlievam vývarom, nakoniec zmiešam smotanu s vývarom pridám na zahustenie múku alebo kukuričný škrob a trochu pridám čierneho korenia. 

 Necham ešte povariť a môžme podávať, ja osobne mám najradšej halušky alebo aj klasickú cestovinu. V tomto pripade som použila kukuričné sekané makarony.

Prišla som na to že takto urobené kura je pre mňa  vhodné a bez reakcie. Vývar nechám ešte povariť s kosťami ako klasický vývar či už pridate zeleninu či iné.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
11 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 minúta

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama