M.á.r.i.a | Zeleninový špíz s kuskusom
Kuskus sa dá kombinovať so všeličím či už na slano alebo na sladko... a je dobrý teplý ako aj studený ako šalát. Rada ho používam keď sa chcem rýchle najesť a hlavne použiť na jeho prípravu čo chladnička dala
Kuskus príprava: | ||
150 | millilitrov | kuskus |
300 | millilitrov | zeleninový vývar |
1⁄2 | kus | červená paprika |
1⁄2 | kus | žltá paprika |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | petržlenová vňať |
Zeleninový špíz: | ||
1 | kus | červená paprika |
1 | kus | cuketa |
3 | kusov | šampiňóny |
6 | kusov | cherry paradajky |
1 | kus | cibuľa červená |
Kuskus si zalejeme horúcim zeleninovým vývarom, zakryjeme a necháme napučať ( približne 15-20 min.). Zatiaľ si očistíme zeleninu - do kuskusu papriky nakrájame na drobné kúsky a nasekáme na jemno petržlenovú vňať.
Na špíz si nakrájame zeleniny na väčšie kusy, šampiňóny na polovičku. Necháme na drevené špilky, ktoré sme si nechali chvíľku namočené v studenej vode. Zeleninu môžeme meniť podľa svojej chuti alebo doplniť napr. kuracou pečienkou.
Šízy dáme na gril opiecť. Do kuskusu pridáme papriky, petržlenovú vňať, olivový olej a premiešame. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Špíz prelejeme omáčkou - ja som si zriedila domácu majonézu bez vajec trochou smotany, pridala trochu horčice a kurkumy.
Domáca majonéza bez vajec : 100 ml mlieka, 200 ml slnečnicového oleja (obidve izbovej teploty), trochu soli vyšľahať na hustú hmotu, prichuť trochou citrónovej šťavy. V uzavretej fľaške vydrží v chladničke 10 dní, používam na dipy, omáčky a dochucujem podľa potreby.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.