reklama

Vysávač

Pridal/a dasa_ dňa 06. 08. 2018 - 07:20

reklama

Doslúžil vysávač. Ja viem, mal svoje odrobené, slúžil viac ako 18 rokov, takže odišiel so všetkou cťou.

Bol výborný, vysával jak drak. Mali sme ho radi, dokonca sme si nechali v skrini vyrobiť priestor priamo preň.

Nuž čo, 18 rokov služby je asi fakt dosť. Tak sme sa s nim rozlúčili.

Hlavy v smútku, lebo treba vybrať nový. Počula som už rôzne zvesti o tom, že tie nové vysávače sú úsporne, majú nižší výkon a tým spotrebujú menej elektriny. Akurát nejak zabudli dodať, že treba vysávať raz tak dlho, aby sa docielil rovnaký výsledok.

Potom mi niekto poradil, aby som sa pozrela po priemyselných vysávačoch. Tie vraj majú výkon zachovaný. A naozaj. Opatrne som otvorila takú rubriku. Bála som sa, že ma ceny omráčia. Lebo dať viac ako stovku sa mi zdalo príliš. Nakoniec to nebolo také strašné. Je pravda, že teraz máme doma dosť veľké čudo. Pôvodne som sa bála, že do našej špeciálnej skrinky sa nezmestí a hľadala som nové miesto. Ale podarilo sa ho tam umiestniť.

Nevýhodou je dosť hlasný zvuk. Konečne som pochopila, prečo to tak hučí, keď vysávajú u susedov ÚsmevÚsmev. Zato vysáva super.  Dobre ťahá a tak je práca hotová relatívne rýchlo

A tak rozmýšľam, či  nakoniec tieto snahy o znižovanie výkonu trochu nestrieľajú vedľa.

Mmch, porovnávať výkon rôznych druhov vysávačov je skoro až nemožné. Výrobcovia sa tuším predbiehajú vo vymýšľaní jednotiek. Mňa veru príkon nezaujíma, pre mňa je rozhodujúci výkon. A to ako keby chceli trochu zatajiť.


reklama

reklama

Kamila, Po, 06. 08. 2018 - 10:21

Joj ano, vysavanie je celá veda. Keď si spomeniem, ako sme sa doma voľakedy trápili s takými parádnymi, ale umelými kobercami, ktoré sa vôbec, ale vôbec nedali povysávať ... Preto som do vlastnej domácnosti zásadne kupovala koberce bez vlasu, prírodné ... , ako jasne česť malým výnimkam, zopár malých behúňov sa nájde aj iných. Neviem si vynachváliť centrálne vysávanie, čo máme v dome, minule prestalo fungovať, nebolo mi všetko jedno. Inak keď si pri tom hluku,  dcérina mačka, ma des a hrôzu z vysávača a to tuším nemá až také decibely ako ten tvoj. Však toto, tých parametrov čo treba pri vysávači ustrážiť ...

balalajka, Po, 06. 08. 2018 - 11:40

Hrozím sa toho dňa, kedy sa náš takmer 17 ročný rozhodne odobrať do dôchodku. Smútok

Len ja som si na sebe všimla jednu geniálnu vec pri nákupoch - ak s jedná o nákup pre mňa, riadim sa srdcom a okom. Parametre bokom. V 99% je to trefa do čierneho a priam potom krochkám blahom, jaký dobrý kauf sa mi podaril.

Takže ak mne niekto niečo bude chcieť predať, tak odporúčam nech je to mne esteticky oku lahodiace. Veľký úsmev

margesimpson, St, 08. 08. 2018 - 12:09

Tak to my mame doma vysavace az 3! Jeden tycovy, ten mam prirucne v kuchyni, ked mi nieco na zem spadne. Jeden klasicky, nadherny ruzovy Srdce. A ten treti? Ked som bola na operacii, mal prvy krat vysavat manzel. V piatok som sla lezat, v sobotu doobeda mal povysavat. V sobotu na obed uz u nas behala Roomba, lebo ze on na to nema nervy Váľam sa od smiechu po podlahe. Nestazujem sa veru, vyborna vec. Klasicky vysavac uz vytiahnem len par krat do roka. 

Kamila, St, 08. 08. 2018 - 12:26

Aký šikovný manžel Áno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama