reklama

čo robiť s mojou intoleranciou?

Pridal/a púpavienka dňa 10. 08. 2018 - 18:07

reklama

Neviem čo robiť, všetko čo zjem je na figu a potom sa nahnevám a zjedla som minulý týždeň mini čokoladku ani daosin nepomohol. Mám vysypanú hrud, zliate celé podnebie, hnusnú vyražku v nose, vysypka na čele a nohe, vysypka v hlave.

Odkedy som prišla z nemocnice a teda od februára neviem dostať tu hladinu pod kontrolu. Zle mi je zo všetkého. Lekárka vysvetlila že sa to musí pomaličky aby som sa dostala do stavu ako som mala predtým.

V tých horúčavach ustavične hnačkujem čo vôbec nie je dobré, no stačí sa napiť vody a ledva stihnem sadnúť na misu.

Už som aj ležala dne 2x, aj predsa očistila nejaké hrušky a dala sušiť ovocnú kožu z hrušiek a ringlot, no nedala som sterilizovať že ešte urobím pár pohárov ringlot a potom dám sterilizovať do rúry, no nie som toho schopná.

Vždy som sa takto vyhadzovala ale vždy som si myslela že to preto že sa škrabem a mám citlivú pokožku, teraz viem že ak sa začnem škrabať tak som sa vysypala a svrbí ma to. Darmo si dám zodac on iba utlmí svrbenie ale výražky sú tam stále. 

Moje deti hovoria že aj ked maju podobné problémy ako ja nechcú byť na tom tak isto, lebo ja vlastne nič nejem podľa nich. No v niečom maju pravdu a ja potom nemám ani len žiadnu fyzickú silu.

Som z toho nesmierne unavená, už by som chcela mať aspoň jeden deň bez takýchto problémov a to mám ísť na liečenie, tak neviem čo tam budem robiť a ako sa stravovať.


reklama

reklama

dasa_, Pi, 10. 08. 2018 - 18:45

No, ak môžem povedať svoj názor, ktorý som nadobudla cez obrazovku počítača - najťažšie je prijať svoj stav, prestať s tým bojovať. Je to proste takto. Aj keď naozaj len veľmi ťažko človek pripustí, že by mohol len jednu, dve potraviny.

Ja už dlho viem, že mi robí problém ovocie. A dosť veľké, povedala by som na viacerých frontoch útočí. A tiež s tým stále bojujem, nahovárajúc si, že ovocie je zdravé. Je, ale zjavne nie pre každého. Už mi robí menšie problémy vydržať, ale teda, posledný týždeň hodne bojujem.

púpavienka, Pi, 10. 08. 2018 - 19:20

No lenže som v stave že je mi úplne zo všetkého zle, z raňajok ktoré som mohla, použijem iba to čo aj predtým, rovnaké značky všetko a je to zle. Zemiaky sú zlé, cestovina, jedine čo znesiem mlieko lenže na mlieku som každý deň a to je málo, už ked som si doň dala cestovinu bolo zle. 

Jednoducho okrem mlieka netoleruje moje telo nič v tomto štádiu. Ono to nie je riešenie byť iba na mlieku, chýbajú mi iné výživné látky, ja nemôžem žiaden vitamín či minerál takže u mňa nie je možné nasadiť magnezium či celaskon. Dokonca som predtým v pohode pila jedinu mineralku bez akýchkoľvek bubliniek s magnezim lenže teraz aj to je zle.

dasa_, Pi, 10. 08. 2018 - 19:29

riešime podobný problém so svokrou, došla už na váhu 42 kg. Zo všetkého tvrdí, že jej je zle. Lekári hovoria, že to je od chrbtice a s chrbticou je zle preto, lebo stratila skoro všetko svalstvo a nemá ju čo držať. Čiže jeden začarovaný kruh. Že jedine sa naučiť s tým existovať. Alebo cvičiť a spevnieť svalstvo okolo chrbtice

dasa_, Pi, 10. 08. 2018 - 19:59

Spomenula som si na jednu knihu, kde sa písalo o jediní iba jednej jedinej potraviny za deň. Neobmedzovalo sa množstvo, iba druh. Vlastne to bol istý druh eliminačnej diety.

púpavienka, Pi, 10. 08. 2018 - 21:02

No zrejme aj ja musím znovu prejsť eliminačkou nič iné  už z toho nekuká. Len už som mala spôsoby a vedela som čo môžem a vtedy som ani neporušila, jednoducho som nemala chuť na niečo také.

A neverte že od chrbtice sú také problémy z jedlom, neexistuje. Ja som toľko rokov jedla kvanta tabletiek na chrbticu, každý tvrdil že všetko je to chrbtica a nemôže ma bolieť nič v pravom boku lebo tam nič nie je takže iba chrbtica a teraz viem a dokonca je to jeden z príznakov - hrozná bolesť pod pravým rebrovým oblukom zo zadu, je to niečo ako žlčníkový záchvat, nič na to neučinkuje je to šialená bolesť. Ja som mala pocit že to ide z pečene alebo obličiek a zrejme som nebola daleko od pravdy. Teraz mi už nikto nepovie že ma to nemôže bolieť ale už sa môžem na to iba...

Chodila som prosila a hľadala pomoc a nakoniec som aj tak na všetko sama. 

 

Kamila, Pi, 10. 08. 2018 - 21:02

Ach jaj. To je veru bieda, keď nemôžeš už ani to málo čo si mohla. Horúčavy k tomu, žiadna výhra, asi dvojnásobna záťaž pre telo. Neporadím, držím palce, aby lepšie bolo.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama