M.á.r.i.a | Zemiakovo-cuketová postieľka s kuracími stehnami
Mám rada toto obdobie cuketovania. Cukety je veľa a vymýšľam čo s ňou. Polievky na všetky možné spôsoby, vyprážaná, do koláčov, na slano aj sladko, šaláty ale aj zmes na hrianky. Tento raz som všetko dala na jeden plech - rýchlovka, pieklo sa samo
300 | gramov | zemiak |
300 | gramov | cuketa, cukina |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | čajová lyžička | mletá rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
2 | kusov | kuracie stehná |
Zemiaky, cesnak očistíme, cuketu nešúpeme. Nastrúhame na tenké plátky aj s cesnakom. Spolu na pekáčiku zmiešame s olejom, s rascou, korením, soľ som dala málo lebo stehná boli údené.
Rozložíme rovnomerne na pekáčik, položíme na to kuracie stehná (ak dáme čerstvé treba ich osoliť). Pekáčik prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne 30min. Potom odokryjeme a necháme zapiecť ešte 20 min, podľa potreby aby bolo mäsko mäkké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.