reklama

Guličky z mletého mäsa s mrkvou a tagliatelle z jedného hrnca

Pridal/a dasa_ dňa 23. 08. 2018 - 20:28 - Recepty dasa_
Guličky z mletého mäsa s mrkvou a tagliatelle z jedného hrnca, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Guličky z mletého mäsa s mrkvou a tagliatelle z jedného hrnca


reklama

Iný variant mäsových guličiek. Všetko vrátane cestovín pripravíte v jednom hrnci.

Ingrediencie
500 gramov mleté mäso
1 kus cibuľa
1 kus staršie pečivo
1 kus vajce
1⁄2 deciliter mlieko
1⁄2 čajová lyžička soľ
  cesnakový prášok
  mleté korenie
1 zväzok petržlenová vňať
250 gramov cestoviny
  vývar
2 decilitre mlieko
100 gramov syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pečivo z minulého dňa zbavíme kôrky a nakrájame na menšie kocky. Zalajeme ich mliekom a necháme chvíľu nasiaknuť. Zmiešame s mäsom, nakrájanou cibuľkou, vajíčkom a koreninami. Mokrými rukami vytvarujeme malé guličky.

Mkrvu nakrájame na kolieska.

Na panvici rozpálime olej, opečieme mrkvu, pridáme guličky a spolu opekáme z každej strany, spolu asi 15 minút.

Zalejeme vývarom, mliekom, privedieme do varu a vložíme neuvarenú cestovinu. Spolu varíme, kým nie sú cestoviny akurát. Zamiešame syr a môžeme podávať.

Čaro tohto jedla je v tom, že guličky/fašírky sa varia naraz s cestovinami a omáčkou v jednom hrnci.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama