reklama
Možno niekomu sa bude zdať zvláštna kombinácia ale výsledok bol dobrý.
Ingrediencie
1 | plátok | zázvor |
300 | gramov | cuketa žltá |
250 | millilitrov | smotana na varenie |
150 | gramov | červená šošovica |
3⁄4 | liter | voda |
soľ | ||
korenie |
Postup
Nastrúhaný zázvor si orestujeme na troche oleja, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou aby bola cuketa ponorená a varíme do mäkka. Rozmixujeme, nalejeme smotanu na varenie a pridáme červenú šošovicu. Varíme už len krátko ona je rýchlo mäkká. Dochutíme plátkom masla a na vrch pridáme kyslú smotanu a vňať z cibuľky.
Kto nemá rád kyslú smotanu môže si krutóny.
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.