reklama

Vyčerpanosť

Lila21 , 09. 10. 2018 - 09:37

reklama

Ahojte. Mám 5 týždňového synčeka.Je dojčený len problém je v tom,že moje mliečko mu nestačí , vypije 120 ml môjho mlieka (viac nemám) a ešte stále je hladný. Dr.nam poradila dokrmovať no nie som s tým stotožnená. To je problém č.1. Problém č.2 je ten ,že keď mal maličký 3 týždne mi ochorel a následne som ochorela aj ja. Odporučili mi vtedy hlavne odsať moje mlieko a dať mu tak ( čo bola totálna blbosť) lebo teraz je maličký hlavne naučený na fľašku. A problém č.3 je , že v noci je skoro Non stop hladný,každú hodinku je hore a vkuse je hladný.. a cez deň toho tiež veľa nezaspí... Máte niekto niečo podobné? Vopred ďakujem.

reklama


reklama

dasa_, Ut, 09. 10. 2018 - 11:00

Hlavne veľa sily ObjímamObjímam Niektoré bábätká sú od začiatku náročnejšie. Vyžadujú mamu na tisíc percent iba pre seba. Synček je ešte maličký. Skúšala si laktačnú poradkyňu? Vedia poradiť s mliečkom aj s kojením. Máme v rodinu maminu, ktorá mala jeden a pol ročné dieťa, ktoré dlho kojila. Narodili sa dvojičky a bola na začiatku, ako keby ani nikdy nekojila. Navštívila aj s babatkami poradkyňu a tá pomohla s technikou. Ale časté kojenie pokračovalo. Proste niektoré bábo je také. Nie si v tom sama.

Ideálne, ak ti má kto v tom pomôcť. Teda s ostatnými vecami. Aby si sa ty mohla venovať malému. Nepotrvá to večne. A aj keď to znie pre teba čudne, ver mi, že za pár rokov ti budú tie intímne chvíle s malým aj chýbať. Aj keď teraz ti chýba hlavne spánok. Tak ako chýbal väčšine z nás.

Pred pôrodom som sa lekárovi sťažovala, že stále len spím. A on sa na mňa pozrel spoza okuliarov a rozhodol sa, že bude ako jeden z mála úprimný. Povedal mi - vyspite sa teraz, potom sa niekoľko rokov nevyspíte. A mal pravdu, hoci vtedy som mu neverila.

balalajka, Ut, 09. 10. 2018 - 12:05

Áno - poznám to dobre. Všetko čo opisuješ. Aj my sme sa dokrmovali, lebo "môjho mlieka bolo málo".

Takže takto : Mlieko sa vytvára stále. Kľud. Ak ti dieťa mlieko odsaje (odstriekaš ho), priebežne sa tvorí nové. Čím častejšie dieťa prikladáš, tým viac mlieka v podstate sa vytvorí. Môžeš skúsiť bylinky na podporu laktácie - napr. jastrabina lekárska je skvelá. 

Ostatný popis ... mne to veľmi silne pripomína môjho staršieho. Ten sa tiež len tak "cuckal", potreboval sa mojkať, cítiť a počuť ma tesne blízko. Dnes keby som mohla vrátiť čas, tak skúsim zavinovačky, do postieľky obmedziť vpravo vľavo - vankúšom. Lebo moje dieťa potrebovalo tesné objatie, proste stále mu chýbal ten pocit zovretia náruče. Prsník mal ako doplnok, pil podchvíľou. Je to vyčerpávajúce, ide hodne o psychiku.

Inak, pri druhom som ho nechala spávať pri sebe v posteli. Keď mal cez rok, tak už spinkával vedľa mojej postele, ale noc som riešila tak, že som sa len natočila, privinula si ho a spali sme o chvíľku ďalej. Žiadne sedenie, vstávanie. Škoda, že som to nerobila aj pri staršom.

Niektoré deti potrebujú toho objatia a kontaktu oveľa oveľa viac. Potrebujú neustále ubezpečovať, že si tam pre neho a miluješ ho. V podstate z môjho bábätka je teraz už takmer 15 ročný chlapisko vyšší odo mňa. Ale ten fyzický kontakt, ten môže aj dnes. Úsmev

Držte sa.

Kamila, Ut, 09. 10. 2018 - 12:11

Verím, že si vyčerpaná, nie je to jednoduchá situácia.

Moja najstarsia sa narodila predcasne, tri mesiace som mlieko odsavala a krmila ju z flase, ale stale som to skusala aj s prsnika, nakoniec sa podarilo. Urcite by som klasicke dojcenie nevzdavala, ozaj by mohla pomoct laktacna poradkyňa.

Najmladsia, stvrte dieta, tie som mala pocit, ze s dojcenim zacinam uplne od nuly. Okrem inych problemov, som ju dojcila pomaly kazdu 1,5 hodinu, mala som anstastie podporu obvodnej lekarky, ktora mi vobec nenavrhovala dokrmovanie mliekom, aj ked pomenej priberala, po troch mesiacoch sa to z nicoho nic zlepsilo, lepsie papala, priberala, viac spala ...

co sa tyka dna, neskusala si nosenie v satke, predsa tvoja blizka pritomnost by mohla pomoct upokojit ...

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama