reklama

Šošovicová polievka so zeleninou a mäsom

Pridal/a Recepty od susedky dňa 29. 10. 2018 - 13:48 - Recepty Recepty od susedky
Šošovicová polievka so zeleninou a mäsom, Polievky, recept, Recepty od susedky

reklama

Aj vás zasiahol trend hustých polievok, ktoré nahrádzajú aj druhé jedlo? Kto nepočíta sacharidy, môže pridať krajec chleba alebo hrsť cestovín priamo do polievky.

Ingrediencie
500 gramov koreňová zelenina
100 gramov šošovica
250 gramov kuracie mäso
2 kusov vajce
1⁄2 čajová lyžička soľ
1 štipka mleté korenie
1 liter vývar
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jedna porcia (1/5) obsahuje 225 kcal - 19g bielkovín, 17g sacharidov, 8g tuku a 5g vlákniny

Šošovicu namočíme do studenej vody aspoň na 1 hodinu a potom uvaríme skoro do mäkka.

Koreňovú zeleninu očistíme a na hrubo nastrúhame. Veľmi dobre môžeme použiť odložené koštiale z karfiolu, brokolice. Ostatnú zeleninu (napríklad paprika, paradajka, cukyna, brokolica, karfiol) nakrájame na drobné kúsky.

V hrnci rozpálime olej, pridáme nastrúhanú zeleninu a opekáme, kým trochu nezhnedne. Pridáme ostatnú zeleninu, osolíme, zalejeme vriacim vývarom alebo vodou a varíme asi 10 minút. Pridáme uvarenú šošovicu a znova privedieme do varu.

Kuracie mäso (napríklad prsia) nakrájame na jemné rezance a vložíme do vriacej polievky. Varíme asi 5 minút. Na záver v pohári rozšľaháme dve vajíčka a zamiešame do vriacej polievky. Už nevaríme.

Ak chceme jedlo ešte sýtejšie, spolu s mäsom môžeme pridať hrsť drobných cestovín.

Vývaru alebo vody sa snažíme pridať iba toľko, aby boli všetky suroviny zakryté.

Doplňujúce poznámky

Táto polievka je ideálny spôsom, ako súžitkovať napríklad nedeľný vývar, alebo vývar z rôznych odrezkov zeleniny.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama