Aj vás zasiahol trend hustých polievok, ktoré nahrádzajú aj druhé jedlo? Kto nepočíta sacharidy, môže pridať krajec chleba alebo hrsť cestovín priamo do polievky.
500 | gramov | koreňová zelenina |
100 | gramov | šošovica |
250 | gramov | kuracie mäso |
2 | kusov | vajce |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | štipka | mleté korenie |
1 | liter | vývar |
Jedna porcia (1/5) obsahuje 225 kcal - 19g bielkovín, 17g sacharidov, 8g tuku a 5g vlákniny
Šošovicu namočíme do studenej vody aspoň na 1 hodinu a potom uvaríme skoro do mäkka.
Koreňovú zeleninu očistíme a na hrubo nastrúhame. Veľmi dobre môžeme použiť odložené koštiale z karfiolu, brokolice. Ostatnú zeleninu (napríklad paprika, paradajka, cukyna, brokolica, karfiol) nakrájame na drobné kúsky.
V hrnci rozpálime olej, pridáme nastrúhanú zeleninu a opekáme, kým trochu nezhnedne. Pridáme ostatnú zeleninu, osolíme, zalejeme vriacim vývarom alebo vodou a varíme asi 10 minút. Pridáme uvarenú šošovicu a znova privedieme do varu.
Kuracie mäso (napríklad prsia) nakrájame na jemné rezance a vložíme do vriacej polievky. Varíme asi 5 minút. Na záver v pohári rozšľaháme dve vajíčka a zamiešame do vriacej polievky. Už nevaríme.
Ak chceme jedlo ešte sýtejšie, spolu s mäsom môžeme pridať hrsť drobných cestovín.
Vývaru alebo vody sa snažíme pridať iba toľko, aby boli všetky suroviny zakryté.
Táto polievka je ideálny spôsom, ako súžitkovať napríklad nedeľný vývar, alebo vývar z rôznych odrezkov zeleniny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.