reklama

Z Dubovej na rozhľadňu Kukla - jesenný gýč

Pridal/a Dzeny dňa 05. 11. 2018 - 13:01
Z Dubovej na rozhľadňu Kukla - jesenný gýč

Dzeny


reklama

Krásne bolo cez víkend. Kto zostal sedieť doma, môže ľutovať:)  My neľutujeme, vybrali sme sa kúsok za Bratislavu, smer  Dubová za Modrou.

Vyšli sme autom k chate Fugelka, a odtiaľ sme sa po modrej značke vybrali na rozhľadňu Kukla. Je to príjemná prechádzka, len na záver je pár metrov riadny strmák, ale zvládnu to aj netrénované osoby.

Ak máte pohybové obmedzenie, zvoľte radšej trasu ponad chatu Fugelku (po žltej na Tri kopce a odtiaľ po modrej na Kuklu). Inak je to úplne luxusná prechádzka, žiadne extrémne výkony. 

Rozhľadňa je to rázovitá, kto nemá rád lezenie po rebríkoch, tak mu asi bude výstup na ňu vadiť:) Výhľad krásny, ale bol opar, takže až také diaľavy sme nevideli.

Ale hrad Červený kameň vidieť bolo, jednak je to blízko a keby ani ten hrad nebolo vidno, tak by bolo počasie, že aby ani psa von nevyhnal nieto ešte behať po lese:)) Späť sme pokračovali po modrej na Tri kopce a odtiaľ po žltej značke v Fugelke.

Je to tak na 2 hodiny, ale aj na viac, dosť záleží od tempa, kondičky a dĺžky prestávky na rozhľadni, počtu zastávok kvôli foteniu. Príroda je z tohto tepla kus zblbnutá, všade samé černice.

Keby ste náhodou váhali, či tam pôjdete, tak tieto fotky vás hádam presvedčia. Pravda je, že jeseň je na takéto výlety do listnatých lesov asi naj. Keby som mohla, odfotím každý lístok! :)))

 


reklama

reklama

dasa_, Po, 05. 11. 2018 - 15:38

Nádhera. Ani slová netreba.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama