reklama

Ako som chcela piecť zázvorniky

Pridal/a púpavienka dňa 25. 11. 2018 - 14:28

reklama

Odkedy Lenka začala so zazvornikmi mi chodilo iba jedno po rozume - musím sa dotlačiť k tomu a upiecť ich.

Nastal deň "D" a ja včera som povyberala všetko, však nebudem piecť iba jedno. No a chcela som vyskúšať salajku čo na ňu povie moje telo, ale?

4 balíčky salajky a všetky prázdne, takže neviem či som naozaj také kúpila ale sa vyparila salajka v nich a tak zázvorniky neboli, ale ja chcem niečo so zázvorom.

Našla som šlahačkovú smotanu, ktorú neviem prečo občas kúpim ked som si šľahačku nikdy nerobila pre seba. No a povedala som si budú srdiečka - cesto bez cukru iba sa v cukre obaľuje. Vanilkový cukor nezvladam a škoricu ? - už som to s ňou asi prehnala a tak som si povedala pridám do cesta zázvor a obalím iba v čistom cukre. Nuž upiekla som a tiež som upiekla bryndzové tyčinky, lebo mi ostala bryndza. Všetko podľa receptu ktorý pečiem roky, iba tentoraz to bolo čisté maslo a špaldová múka a tmavý cukor - no a aj jedno aj druhé sa mi zda príliš mastné.

Ostali mi ešte bielka v chladničke a tak som si povedala že som už dávno nerobila orechové  oblúčiky. je to parený sneh s orechami rozotrený na oblátke a po upečení položený na valček alebo pred pečením, pokrajané tyčinky dame na obratenú formu srnčieho chrbta.

No ja som sa nemusela rozhodovať, lebo som snád prvýkrát prevarila sneh do takej tuhosti že som bola rada že som do neho dostala orechy a bola som rada že som to kadejako hrboľato dostala na oplatky.

POINTA?

Zázvor v tých šľahačkových keksíkoch nie je nič moc a tiež viem že ak mám vykrajovať malou formičkou tak to tak aj stále mám robiť, lebo iba vtedy sú krásne nafuknuté.

Orechové vlnovky boli iba tyčinky nie s krásnym efektom ale boli úžasné a zjedla som ich veľmi rýchlo. 

Bryndzové tyčinky boli dosť mastné a predsa som ich ráno dojedla a teraz vyzobkávam aj tie moje pokusy s dumbierom.

pre mňa ponaučenie - nemám piecť, lebo moje telo ma taký deficit sladkého či slaného pečiva, že to dokážem hned zjesť a potom mi z toho nie je najlepšie.

No verím že tie moje zázvorky do Vianoc upečiem - aj starý zošit som nakoniec našlaÚsmev


reklama

reklama

Kamila, Ne, 25. 11. 2018 - 23:05

No ale ako si sa vyšantila pri tom, pečení, čo zásoby dali. Úsmev Tak snáď telo ako tak zvládlo, toľko slaného a sladkého potešenia. 

balalajka, Po, 26. 11. 2018 - 07:10

Gitka, ja som tie zázvorníky sa chystala robiť od soboty a dostala som sa k nim vo štvrtok Veľký úsmev. Ale už sú takmer zjedené a toho roku som ich málo sušila, tak sú aj mäkké, žiadne kamene z nich nie sú. Našla som ešte jednu zázvorníkovú formičku (ale takú starká nerobila, tak som ani nevedela, že takú mám) no a ešte som si jednu musela prikúpiť, lebo formičiek nikdy nie je dosť Váľam sa od smiechu po podlahe.

Tie orechové ruličky ma fascinujú, len keď mne skôr bielka chýbajú ako prevyšujú. Chichocem sa

Ale skúsila by som také rada. Ak budeš mať čas, poprosím o recept.

dan-cula, Po, 26. 11. 2018 - 11:31

veru, veru -daj to sem ten recept nepoznám...

ale mne ked ostavajú bielka(cielene!)robím u nás to voláme snehové sucháriky-no a tých nikdy nie je dosťTorta

púpavienka, Po, 26. 11. 2018 - 12:48

Ja robím škoricové hviezdičky len tie sú naozaj riadne sladké a tak teraz už nerobím, ale milovala som ich.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama