reklama

25 dní do Vianoc

Pridal/a balalajka dňa 30. 11. 2018 - 14:39

reklama

Dnes je Andreja – Ondreja a zajtra nám nastupuje advent. Ani by som nepovedala, že už túto nedeľu by sme mali zapaľovať prvú adventnú sviečku na obed na stole. Mne sa nejak o svietniku ani nesníva.

Ako som tak vo štvrtok sedela v čakárni ortodontistky – ak chcete v kľude hodinku na čítanie, choďte k lekárovi, tam vás nechajú čítať, aj vás to baviť prestane, dočítala som sa v jednej strašne múdrej knihe také, že ak chceme správne kráčať, treba nám vždy cieľ. Nemáme blúdiť a nechávať nič na náhodu, že ono sa to nejak utrasie, ono sa to nejak zašmodrchá. Lebo ten kto cieľ nemá a len prežíva, nevidí, ako sa posúva.

Tak som si položila otázku, ako si vlastne predstavujem tento môj advent. Že treba spraviť asi solídne plán a posúvať sa bod od bodu po ňom, aby bolo všetko ako má byť podľa mojich predstáv napečené, upratané, ozdobené a nakúpené. Aby som načas stihla poslať pohľadnice. Zabaliť darčeky.

Mám silnú potrebu si to napísať na papier – najlepšie do kalendára.

A pastelkami, farebne.

Tak dnes si dávam takú tú pred adventnú úlohu spísať si pekne krásne adventné povinnosti.

Chcem koláče – a pekne 12násť druhov. S tým, že ich je veľa problém nemám. Lebo u nás sa je priebežne. Už som aj 3 druhy napiekla a 2 z toho sú fuč. Medovníky našťastie si ešte uchránili existenciu, ale obávam sa, že len a len vďaka tomu, že boli z dvoch dávok. Čokoládové a zázvorové koláčiky sú fuč. No dooobre - zázvorové mám na svedomí ja a Zet. Chrúmala ich len sa jej tak od papule prášilo s obavami, aby aj posledný zázvorník si uchmatla ona. Čo tam po tom, že štípali a pálili. Tak jednoduchá matematika 12 druhov za 24 adventných dní – cez víkend musím urobiť tie zázvorníky ešte raz. A teraz už s tým, že niečo odložíme do Vianoc .

Dnes to vidím na krásne popoludnie obklopená receptami a v družnom rozhovore o tom, aké chce kto koláče. Také ja rada. Tak sa vám potom pochválim, že na koľkých a akých sme sa dohodli.

Jo a pridávam jeden recept, ktorý sa mi mimoriadne vydaril. Akurát chyba bola, že koláčiky do rána sa nejak z mriežky, kde sa chladili pred uskladnením vyparili. Starší povedal, že sublimovali. Lebo sa učil pri nich fyziku.


reklama

reklama

Kamila, Po, 03. 12. 2018 - 09:58

Joj áno, u lekárov sa dá občas veľa stihnúť. Hovoríš, že ciele na advent treba. Ta ja si výnimočne aj voľajaký dám. Chcela by som puzzle vianočné mačky poskladať. Chichocem sa Potrebujem 4.5 knihy prečítať, bo po sviatkoch či skôr, bo deva sa kamsi so svojimi knižkami rozbehla, nám treba ísť do knižnice knihy vrátiť. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe A Tinke by som šál mala dokončiť.Úsmev Všetko ostatné ako sa zadarí. Chichocem sa 

Cez víkend statočne mrzlo, ta sme konečne mrazničku rozmrazili. Ani muškáty už nestaršia na balkóne, síce staršia teraz inde, ale musím počkať kým odmrznú, aj prehozy som konečne skrátila, lebo nastal ten správny okamih ... Aj dva koláčky nepečené som spravila, rýchlo neboli.Hambím sa

Inak ja si vôbec, ale vôbec neviem predstaviť, žeby som mala piecť v  predstihu, neexistuje. Však ako môžu byť dobré koláčky 3, 2, týždne staré? Okrem toho, že sa takéhoto veku u nás nijak nedožili. Týždeň pred sviatkami budem tradične do centra pre bezdomovcov piecť, a pre nás ako sa poznám v sobotu, nedeľu pred Vianocami.

Ale mala by som skúšať, také 15 minútové upratovanie každý deň, to by sa zišlo ..., len či aj zadarilo, netuším ..., bez osvietenia? Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama