zdravé, chrumkavé maškrtenie
200 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
115 | gramov | maslo |
130 | gramov | trstinový cukor |
2 | polievkové lyžice | javorový sirup |
1 | kus | vajce |
1⁄2 | polievková lyžica | sóda bikarbóna |
zázvor | ||
1 | čajová lyžička | škorica |
Zmäknuté maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom, pridáme vajce a javorový sirup, škoricu a 1 PL mletého sušeného zázvoru a znova prešľaháme, nakoniec pridáme 70 g čerstvého zázvoru a múku so sódou bikarbónou. Ručne premiesime. Cesto bude lepivé, také má byť.
Odložíme ho na 1 hodinu do chladničky. Potom ručne tvarujeme asi 1 cm guľky , ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 8-10 minút/podľa typu rúry/ pri 180 stupňoch. Keksíky sú chrumkavé, ale nie veľmi tvrdé. Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.