reklama

Pečené buchty so slivkovým lekvárom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 15. 01. 2019 - 10:05 - Recepty M.á.r.i.a
Pečené buchty so slivkovým lekvárom, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Neviem či vydržím kým vychladnú, dávno som také nepiekla. Plnila som domácim slivkovým lekvárom.

Ingrediencie
250 millilitrov mlieko
21 gramov droždie
50 gramov kryštálový cukor
400 gramov polohrubá múka
50 gramov maslo
1 kus vajce
1⁄2 čajová lyžička soľ
Ostatné:
1 plátok maslo
15 čajové lyžičky slivkový lekvár
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najprv si urobíme kvások. V troche vlažného mlieka rozpustíme droždie, trochu cukru - necháme vykysnúť.

Preosejeme si múku, pridáme zvyšný cukor. soľ, vajíčko, vo zvyšnom vlažnom mlieku rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké pružné cesto, necháme ho kysnúť hodinu.

Po vykysnutí lyžicou odoberáme cesto na pomúčenú dosku, rukou roztiahneme. Môžeme ho aj vyváľkať a nakrájať na štvorce, mne sa nechce zdržiavať.

Na každé cesto dáme slivkový lekvár ( mám svoj domáci v rúre pečený ) takú kopcovitú čl. Okraje cesta spolu pospájame a spojovou časťou kladieme na dobre vymastený plech. Buchty aj z bokov dobre ponatierame maslom.

Necháme na plechu 20 min. podkysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. priližne 35-40 min. (podľa svojej rúry).

Pomaly vychladli, idem variť kávu, buchty pocukrovať a koštovať Chichocem sa

Doplňujúce poznámky

Plniť buchty môžeme ľubovoľnou plnkou napr. tvarohovou, makovou, orechovov alebo vymeniť chuť džemu.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama