balalajka
Trochu spomienok na Turecko v light verzii ... ide to vôbec? Turecko a light?
400 | gramov | lístkové cesto |
250 | gramov | tvaroh |
2 | kusov | vajce |
kôpor | ||
soľ |
Rozvaľkáme si lístkové cesto na asi 3 mm a narežeme na pásiky.
Každý pásik stočíme, koniec položíme na pracovnú dosku a okolo nej omotáme "hniezdo". Koniec zašmodrcháme naspodok ku začiatku. Potrieme vajíčkom a naplníme tvarohovou plnkou.
Plnka: zmiešame tvaroh, 1 vajce, kôpor a lyžičku soli.
Pečieme 14 minút na 220 stupňov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
S bryndzou určite .
Ono tieto chute sú pre mňa spojené s Tureckom. Kôpor - koláč a niečo syroidné ... Turci používali pôvodne niečo ako balkánsky syr podľa mňa, no ale ja po Vianociach zas musím do gatí sa zmestiť. Toľko tuku nepripadá v úvahu pre mňa - stačí, že toho masla je v ceste habadej.
Chutia skvelo teplé aj studené. Skoro všetky som ich pojedla sama .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.