reklama

Jelenie na divoko

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 31. 01. 2019 - 11:46 - Recepty M.á.r.i.a
Jelenie na divoko, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Dostala som krásne jelenie mäso - pevne verím, že nebehal ten jeleň po Poľsku Chichocem sa ... ale nie beriem mäso len z overených zdrojov.

Ingrediencie
1 kilogram jelenie mäso
3 decilitre červené víno
5 kusov bobkový list
10 kusov borievka
5 kusov nové celé korenie
1 kus škorica celá
1 polievková lyžica citrónová kôra
  soľ
2 kusov cibuľa
2 polievkové lyžice olej
3 decilitre vývar
1 polievková lyžica hladká múka
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso som odblanila a celé nasolila, zaliala červeným vínom, pridala bobkové listy, borievku, nové korene, kúsok škorice, citrónovú kôru a nechala "kúpať" celú noc.

Na druhý deň som mäso prudko opiekla na oleji zo všetkých strán. Vo výpeku som restovala na drobnom nakrájanú cibuľu, trochu zaprášila hl. múkou, zaliala vývarom a nechala prevrieť.

Mäso dáme do misy, zalejeme výpekom a vínom, v ktorom sa marinovalo, zakryjeme a dáme do rúry dusiť aspoň na 2 hod. Keď je mäkké mäso nakrájame ho na plátky, výpek precedíme, pridáme plátok masla na zjemnenie a podľa potreby dochutíme soľ, mleté čierne korenie, trochu chilli).

Podávala som so žemľovými knedličkami a brusnicami, k divine nesmú chýbať.

Žemľové knedle: 4-5 ks starších rožkov (žemle, sendvičový chleba) nakrájame na kocky, opečieme slaninku nakrájanú na drobno, pridáme nakrájanú cibuľu a rožky, opečieme do chrumkava.

Necháme vychladnúť, zalejeme asi 2 dcl mlieka v ktorom sme rozšľahali vajíčko a necháme dobre vsiaknuť do rožkov. Osolíme, okoreníme,pridáme petržlenovú vňať a zahustíme trochou hrubej múky tak aby sa nám dali vytvoriť knedle. Varíme v osolenej vode približne 7 min.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
3 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
2 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Št, 31. 01. 2019 - 11:48

Ty mi čítaš myšlienkyyyy!!!! Akurát kukám, čo s tým mojím Bambim urobím. Vďaka za radu ÁnoÁnoÁno.

M.á.r.i.a, Št, 31. 01. 2019 - 11:51

Nech sa vydarí Úsmev a hlavne chutíííí

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama