balalajka
Tentokrát som vytiahla knihu, aby som doplnila palacinkové šialenstvo . Zaujal ma recept na raňajkové palacinky podľa Francúzov. Veľkosťou a štýlom by skôr zapadali do americkej gastronómie - no ale napísali, že je to francúzske .
80 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vajce |
100 | gramov | polohrubá múka |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | zväzok | škorica |
1 | polievková lyžica | cukor |
Vajíčko a cukor rozšľaháme v mlieku. Množstvo mlieka je 80-100ml - ja som dávala len 80ml, lebo som chcela palacinky skôr na raňajkovú podobu mať, takže celé cesto a práca s ním bola potom hutnejšia. Pridáme múku a dobre vymiešame. Dáme prášok do pečiva, soľ a škoricu, dobre premiešame. Pridáme olej a necháme asi 30 minút postáť.
Do hotovej zmesy pridáme čučoriedky - cca 70gr, môžete viac, ako chcete.
Na panvicu dáme olej a nalejeme cesto, ktoré pomaličky pečieme z oboch strán. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť a krásne ráno.
Pôvodný recept vlastne bol na palacinky s banánom a orechami, ktoré dáte do cesta namiesto čučoriedok. Ja prehriate banány nejak nemusím a orechy teraz nemôžem, tak som využila navrhovanú alternatívu s čučoriedkami .
Palacinky vďaka veľkej dávke prášku do pečiva (aspoň mne sa zdá 3 čl na 100gr dosť) veľmi nadýchané a také "suchšie". Nie sú príliš mastné, čo sa cesta týka. To ako ich pri smažení podlejete, je na Vás. Sladké sú tak akurát na môj vkus. Vhodné kľudne na raňajky, ak máte dosť času .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.