reklama

Castagnole

Pridal/a balalajka dňa 04. 03. 2019 - 08:20 - Recepty balalajka
Castagnole , Medzinárodná kuchyňa, recept, balalajka

balalajka


reklama

Castagnole je tradičná fašiangová talianska dobrota. Pripomína trochu naše šišky, ale je to ich pidiverzia s veľkosťou orieška.

Podávame ku kávičke, alebo ako snack či dezert.

Ingrediencie
205 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
55 gramov cukor
2 kusov vajce
1 čajová lyžička pomarančová kôra
1⁄2 čajová lyžička vanilková esencia
40 gramov maslo
  štipka soľ
1 čajová lyžička pomarančového likéru
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto:

  • 205 gramov polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 55 gramov cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička pomarančovej kôry
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkovej esencie
  • 40 gramov zmäknutého masla
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička Gran Marnier (pomarančový likér) alebo pomarančového džúsu

Všetky ingrediencie najprv začneme zapracovávať vidličkou. Potom keď ako tak sú spojené dáme na dosku a vypracujeme hnetením. Vznikne nádherné, vláčne cesto. Kľudne si dajte na čas - aj 10 minút spracovávajte. Nechajte pri izbovej teplote odstáť pol hodinu.

Potom vyváľajte na valček o hrúbke palca, ktorý rozkrájate na 1,5cm kúsky. Tie vytvarujte do tvaru guličky - orieška.

Olej rozpáľte na 170stupňov (netuším ako, ale ja som dala tak mierny plameň, aby ani nehorelo, ale zas aby sa guličky pekne rovnomerne smažili). Na skúšku hoďte 4 guličky, uvidíte, či pridať, či ubrať. V podstate veľmi podobné pracovné tempo ako pri fánkach Chichocem sa.

Castagnole rýchle obráťte, ihneď ako zozlátnu von s nimi na servítku odsať prebytočný olej.

Obaľujeme ešte teplé v cukre.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama