reklama

Maková torta s jablkovou náplňou

Pridal/a Kamila dňa 07. 03. 2019 - 10:49 - Recepty Kamila
Maková torta s jablkovou náplňou, Torty, recept, Kamila

reklama

Chodili sme s dcérou na podobnú do cukrárne, ale prestali ju robiť. Ta dozrel čas upiecť ju aj doma. Ľahká svieža tortička, nabudúce už budem robiť úplne bez múky. Teraz sa mi nechcelo piecť dva korpusy samostatne. Úsmev Histaminová deva mala samozrejme bez čokolády.

Ingrediencie
  Korpus:
8 kusov vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
5 polievkové lyžice špaldová múka celozrnná
100 gramov mak
1 kus vanilkový cukor
Jablková náplň:
5 kusov jablko
1 polievková lyžica Zlatý klas
Čokoládová poleva:
100 gramov horká čokoláda
100 millilitrov smotana na šľahanie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do hustého snehu, krátko primiešame žĺtka a už len zľahka mletý mak zmiešaný s múkou. Pečieme v okrúhlej forme (moja mala 24 cm ) vystlanej papierom na pečenie cca 65 minút pri teplote cca 165°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou, otestujeme špáradlom. Po upečení necháme, vychladnúť, po cca 20 minútach dáme dole, formu.

Náplň:

Jablká umyjeme, očistíme, nastrúhame na hrubo a krátko podusíme. Zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v cca 60 ml vody. Necháme čiastočne vychladnúť.

Ganache:

Smotanu zohrejeme do varu a prelejeme ňou čokoládu, necháme chvíľu postáť, dôkladne premiešame. Ganache necháme krátko stuhnúť a ešte tekutú nalejeme na tortičku.

Dokončenie:

Korpus prerežeme, na spodnú časť rozotrieme jablkovú náplň, prekryjeme druhým korpusom a naň zľahka rozotrieme čokoládovú polevu.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Št, 07. 03. 2019 - 11:39

Super, tieto makové variácie nemajú chybu pre milovníkov maku a kombinovateľné a akým koľvek ovocím Áno

 Robila som teraz tú Tvoju štedrú makovo - mandlovú  bez múky bola výborná a makové linecké kolieska. Použila som v nich biely mak. Zaujímavé chuťou, trochu do orechovej a menej mastné.... nestíhala som fotiť Hambím sa, boli doma "kobylky" Chichocem sa 

Kamila, Št, 07. 03. 2019 - 11:54

Tiež nedám na mak dopustiť. Túto musím spraviť bez múky, bo ten náš originál v cukrárni, bol korpus viac makový. Len sa mi ozaj nechce piecť dva korpusy, ten bez múky asi tak vysoký nevyrastie, a nie ej tak pevný. teoreticky, prakticky asi najbližšie vyskúšam, Inak som na seba hrdá, že konečne viem spraviť peknú vysokú piškótu. Dlho som s a učila, až ma jedna cukrárka naučila, veľmi dlho treba piecť. Chichocem sa

motylik, Ut, 12. 03. 2019 - 14:25

Prosím ťa toto mi vysvetli.....Smotanu zohrejeme do varu a prelejeme ňou čokoládu, necháme chvíľu postáť, dôkladne premiešame... Znamená to to, že čokoládu dáme do misy a na ňu nalejeme tú horúcu šľahačku... a potom zamiešame?

motylik, Ut, 12. 03. 2019 - 16:46
Ďakujem. A keď tých vajec nedám tak monštruózne veľa, stane sa max len to, že cesto nebude také vysoké, predpokladám. Pýta sa sporovliva gazdinka ;) A ináč super recept, páči sa mi :) Hlavne množstvo v lyziciach, to je niečo pre mňa.
Kamila, Ut, 12. 03. 2019 - 16:53

Ano bude nizsia, pripadne mozes pouzit mensiu formu. Pri nizsom korpuse, mozno bude stacit trochu kratšia doba pečenia. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama