reklama

Polievka z ružičkového kelu s mäsovými knedličkami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 20. 03. 2019 - 10:01 - Recepty M.á.r.i.a
Polievka z ružičkového kelu s mäsovými knedličkami, Polievky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Kel. Niekým milovaný, iným zatracovaný. Je to však zelenina známa stáročia, ktorá v slovenskej kuchyni mala svoje miesto. Možno len prívarkom a polievkou, ale v dnešnej dobe je tých receptov už naozaj dosť.

Ingrediencie
200 gramov ružičkový kel
1 kus mrkva
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice olej
1 čajová lyžička soľ
  čierne mleté korenie
  rasca
Mäsové knedličky:
150 gramov mleté mäso
1 kus vajce
1 strúčik cesnak
2 polievkové lyžice strúhanka
  soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ružičkový kel má tú výhodu, že aj v zime si ho môžeš ísť odtrhnúť na záhradu, vtedy je najlepší (ak máte záhradu a kel zasadený Chichocem sa).

Mäsové guľky:

Najprv si pripravíme mäsové guličky, lebo ich dávame variť od začiatku v polievke, nakoľko sú zo surového mäsa a zároveň nám urobia chuť v polievke. Mäso môžeme použiť aké chceme, ja som dala kuracie prsia.

Do mletého mäsa pridáme vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak a vymiešame. Zahustíme jemnou strúhankou - množstvo prispôsobiť tak aby sa nám dali robiť guličky.

Polievka:

Zeleninu očistíme, mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu na drobno, ak je ružička kelu veľká prekrojíme ho.

Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme trochu drvenej rasce nech sa rozvonia. Pridáme mrkvu a restujeme kým nepustí šťavu-farbu, potom pridáme kel a trochu opražíme.

Zalejeme vodou a necháme zovrieť, keď začne polievka vrieť vložíme do nej mäsové knedličky.

Polievku necháme mierne vrieť asi 20 min.

Na záver podľa chuti osolíme, okoreníme a môžeme pridať petržlenovú vňať, ligurček alebo jemne nakrájanú časť póru.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama