reklama

Baklažánové placky s ľanovými semiačkami

Pridal/a Dzeny dňa 23. 04. 2019 - 15:20 - Recepty Dzeny
Baklažánové placky s ľanovými semiačkami, Zdravé recepty, recept, Dzeny

Dzeny


reklama

Nízkosacharidová diéta naordinovaná zo zdravotných dôvodov ma dohnala až sem:))

Ingrediencie
1 kus baklažán
1 kus cuketa
2 kusov mrkva
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice olivový olej
3 strúčiky cesnak
5 polievkové lyžice ľanové semienka
2 kusov vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pôvodne to mali byť len čisto baklažánové placky, ale zdalo sa mi, že sa z toho nenajeme, tak som pridala zeleninu navyše. 

Baklažán, mrkvu a cuketu očistíme, postrúhame. Na panvici opražíme cibuľu a cesnak na olivovom oleji, pridáme postrúhanú zeleninu, podusíme a necháme trošku vychladnúť.  

Ochutíme soľou, majoránkou, hocičím, čo máte radi, pridáme vajcia a mleté ľanové semiačka. Semiačka sú tam namiesto múky, veľmi som neverila, že bo bude držať pokope, ale čuduj sa svete, bolo to úplne v poriadku.

Na plech dáme papier na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom, lyžicou vytvarujeme placky, zľahka pretrieme olejom a dáme piecť na cca 20 min na 180 stupňov. 

Pred koncom môžeme na placky dať syr. Ja som robila časť placiek so syrom pre našich a zvyšok bez syra pre seba. Dobré boli obe, aspoň rodičia, ktorí ochutnali obe verzie, to tvrdili. Možno mi len nechceli kaziť radosť, že som mala hnusné bez syra:)) Naši si to dali ako hlavné jedlo, príloha bola varené zemiaky. Panička na diéte si dala placky ako prílohu s kuracím prsom.

Doplňujúce poznámky

Mama ma sprdla, že som fotila prípravu s najškaredšou vareškou, ale pre mňa je to najkrajšia mamina vareška. A možno ani nie je taká krásna, ale dobre sa mi s ňou mieša, tak čo:) 

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ut, 23. 04. 2019 - 17:23

Vyzerá to veľmi zaujímavo. Kombináciu baklažán a cukina, mám celkom rada,  len baklažán som ešte nestrúhala. Úsmev Ľanové semiačka sú ozaj výzva. Hambím sa

Dzeny, Ut, 23. 04. 2019 - 20:26

Ja som tiež strúhala baklažán prvýkrát, ale šlo to normálne.  Ľan nemá žiadnu chuť, jem ho každé ráno:)) Rrobila som aj taký akože chlieb z vajec a mletého ľanu. Bolo tam cítiť vajcia:)) A dostať mletý ľan, nemusíš sa s tým trápiť:)

balalajka, St, 24. 04. 2019 - 06:59

Nehaj ju, nech pomelie. Bude jej viac chutiť Veľký úsmev. Ja som tak mlela na ten akože chleba ľanové semiačka. Na mlynčeku na mak. Som ho tuším aj upchala. Ľan dávaš normálny či ten zlatý?

Vyzerá to dobre a zaujímavo. Vyskúšame. Áno

Inak - trochu je upršane, zas sa sťahujem do kuchyne vyvárať Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Dzeny, St, 24. 04. 2019 - 08:51

Tiež som mlela, ale odkedy viem, že sa dá kúpiť mletý, tak nemeliem:) A dávam normálny ľan, lebo to, že existuje zlatý ľan, som sa dozvedela od teba Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, St, 24. 04. 2019 - 08:56

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

No vidíš - som sa aj ja niečo naučila, lebo mletý som nevidela, len ľanová múka na mňa gáni v špajzi, že čo som ju kupovala, keď čul nič z nej nerobím.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama