reklama

Odpaľované buchtičky s vanilkovým krémom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 17. 06. 2019 - 11:58 - Recepty M.á.r.i.a
Odpaľované buchtičky s vanilkovým krémom, Zákusky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Odpaľované buchtičky s vanilkovým krémom, ovocím a čokoládou. Recept ešte z čis starých mám, keď sa do cesta používala masť.

Ingrediencie
Cesto:
3 decilitre voda
150 gramov bravčová masť
150 gramov hladká múka
  soľ
4 kusov vajce
Plnka:
1⁄2 liter mlieko
2 kusov Zlatý klas
2 kusov žĺtok
1 kus vanilkový struk
80 gramov trstinový cukor
125 gramov maslo
100 gramov čokoláda
50 millilitrov smotana na šľahanie
  ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Dnes sme tak nejak zvyknuté do všetkého dávať maslo ale aj tak sa dá. Cesto si môžeme pripraviť podľa seba a ostatné tak trochu na inšpiráciu, že aj takto sa to dá servírovať. Nemusia vždy byť len venčeky Chichocem sa.

Cesto: Vodu s masťou a soľou privedieme do varu odstavíme z ohňa., prisypeme múku a rýchlo vymiešame, vrátime na oheň a za stáleho miešania varíme kým sa cesto nezačne odliepať od nádoby. Odstavíme necháme trochu vychladnúť - občas premiešame.

Do vychladnutého cesta vmiešame postupne vajíčka ( dobre je ich mať izbovej teploty). Cesto vyšľaháme aby dobo pekne lesklé. Na plech vystlaný papierom na pečenie robíme lyžičkou malé kôpky (asi ako väčší vlašský orech).

Rúru si vyhrejeme na 200 st. dáme do nej plech a pečieme 10 min. potom teplotu znížime na 160 st, a dopekáme asi 10 min. (rúru neotvárame). Teplotu prispôsobíme svoje rúre na začiatku musí byť veľmi dobre vyhriata a potom znižovať.

Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť - tieto buchtičky neprekrajujem plním sáčkom a s tenkým nádstavcom. 

Plnka: V troche mlieka si vymiešame Zlatý klas a žĺtky. Vanilkový lusk rozrežeme a vyberieme jadierka, zvyšné mlieko, cukor, vanilku (hodíme do nej aj lusk) privedieme do varu a za stáleho miešania vlejeme zlatý klas. Necháme chvíľku prevrieť, odstavíme.

Do horúceho pridáme maslo a opatrne vymiešame. Necháme vychladnúť za občasného premiešania. Ja kastrólik prikrývam vlhkou utierkou aby sa nespravila na hmote kôrka. Po vychladnutí prešľaháme.

Odpaľované buchtičky naplním krémom tak, že do nich vstreknem plnku pomocou vrecúška. Do misky dáme 5-6 kúskov, polejeme rozpustenou čokoládou so smotanou, obložíme ovocím a trochou šľahačky.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

Kamila, Ut, 18. 06. 2019 - 14:31

Hneď by som si dala, vyzerajú úžasne Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama