reklama

Cviklovo zemiakové "dukáty"

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 11. 07. 2019 - 20:37 - Recepty M.á.r.i.a
Cviklovo zemiakové "dukáty" , Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Zemiakové cesto na knedle je má známe, ja som skombinovala zemiaky s cviklou a hladkou múkou. Cesto je bez vajíčok a "dukáty" sa môžu použiť ako príloha k mäsku, k zelenine ale aj len tak s maslom s syrom.

Ingrediencie
2 kusov cvikla
4 kusov zemiak
100 gramov hladká múka
1 čajová lyžička soľ
2 polievkové lyžice olivový olej
Príloha:
2 kusov jarná cibuľka
1 trocha pór
2 polievkové lyžice maslo
80 gramov tvrdý syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cviklu si dáme variť a po 30 min. pridáme ku nej zemiaky (šupke). Vodu trochu osolíme a varíme do mäkka zemiakov. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na jemno, osolíme a pridáme olej. Múkú pridávame len toľko aby sa nám cesto spojilo,nelepilo a ostalo vláčne (použila som špaldovú). Záleží na zemiakoch. Z cesta si urobím valček o priemere asi tak 3-4 cm a krájame z neho 1/2 cm krúžku. V ruke dotvarujeme na dukátiky. Varíme v osolenej vode približne 5-7 min. kým nevyplávajú. Opláchneme ich teplov vodou. Na masle si len ptrehrejeme na šikmo nakrájanú cibuľku a pór, pridáme dukátiky a zľahka premiešame. Na vrch dáme plátky syra - vhodný je grana padano, parmezán ale výborný je aj kozí kto má rád. Ja som mala belgický syr Maredsous

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
47 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
7 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama