reklama

Taliansky koláč s broskyňami

Pridal/a balalajka dňa 31. 07. 2019 - 06:02 - Recepty balalajka
Taliansky koláč s broskyňami, Koláče, recept, balalajka

balalajka


reklama

Ďalší skvelý koláč na raňajky či ku káve. Rýchlo urobený, rýchlo zjedený. Je jemný, ale nie je to naša klasická piškóta, takže na druhý deň nezostane rozčvachtaný od ovocia.

Ingrediencie
4 kusov vajce
200 gramov cukor krupica
125 gramov biely jogurt
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
250 gramov hladká múka
5 kusov broskyňa
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misky dáme:

  • 4 stredne veľké vajíčka izbovej teploty
  • 200 gramov krupicového cukru

Všetko spolu šľaháme 10 minút. Treba dodrzať dobu, určite nešľahať kratšie. Vznikne krásna svetložltá hmota, do ktorej pridáme:

  • 125 gramov bieleho nesladeného jogurtu
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 250 gramov hladkej múky typ 00

Spolu premiešame. Nemiešame dlho, len kým sa všetko pekne nespojí.

Navrch nakrájame broskyne.

Pečieme 40 minút na 180 st. alebo do zlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Výnos
16 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, St, 31. 07. 2019 - 10:50

Máš ho pekný Áno. Toto cesto je vďačné, používam ho aj na rolády len dávam menej cukru.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama