Recept s fotopostupom na fantastickú sviežu dobrota s čučoriedkami, pre chvíle keď sa vám nechce piecť.
300 | gramov | sušienky |
1 | kus | džem |
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
500 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | kokosový cukor |
1 | plátok | želatína |
250 | gramov | čučoriedky |
Smotanovo tvarohová náplň:
Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie a cukrom do tuha, začíname na nižších otáčkach, postupne otáčky zvyšujeme. Už len zľahka primiešam jemný tvaroh. tretninu krému odoberieme, do zvyšnej vmiešame umyté čučoriedky.
Plnenie:
Sušienky rozložíme na tácku, ideálne po 5 kusov v dvoch radoch a opatrne potrieme ich tenkou vrstvou džemu, cca 1/3. Stále sa ich snažíme držať pokope. Na ne rozotrieme cca polovicu náplne s čučoriedkmami. Na náplň znovu rozložíme sušienky, rocnakým spôsobom ako prvý rad a znovu potrieme džemom a náplňou. Prekryjeme keksami a potrieme krémom bez čučoriedok. Dáme schladiť do chladničky.
Čučoriedkové želé:
Zvyšný džem krátko zohrejeme a prepasirujeme cez sitko. Plátok želatiný namočíme do trochy vody, keď nabotná, krátko zohrejeme, len do rozpustenia a primiešame k čučoriedkovemu pyré. Zľahka rozotrieme na vrch zákusku a dáme schladiť na pár hodín do chladničky.
vyzerá super mňam