reklama

Magický 3 vrstvový vanilkový koláč

Pridal/a balalajka dňa 22. 08. 2019 - 12:57 - Recepty balalajka
Magický 3 vrstvový vanilkový koláč, Zákusky, recept, balalajka

balalajka


reklama

Prečo magický? Lebo si vrstvy spraví počas pečenia úplne sám. A rovno 3 a naraz. Vrchná je ako páperie, stredná ako pudingový krém a spodok - mne trochu pripomínal lístkové cesto naspodu štrúdle. A sú plné mlieka a vanilky.

Ingrediencie
75 gramov práškový cukor
3 kusov vajce
85 gramov maslo
15 gramov voda
1 balík vanilkový cukor
85 gramov hladká múka
360 millilitrov mlieko
20 gramov kryštálový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V mieske si zmiešame

75gr práškového cukru

3 žĺtka (cca 45gr)

Pridáme

85gr roztopeného masla

15gr vody

1 polievkovú lyžicu vanilkovej pasty - ak pastu nemáme, použite pravú vanilku. Ak nemáme ani tú, nadýchneme vydýchneme, zalovíme po vanilínovom cukre a necháme ho ešte chvíľu ležať na pracovnej doske (príde na radu neskôr).

85gr hladkej múky

štipku soli

a 360ml mlieka

Všetko opatrne vymiešame, aby sme nemali žiadne hrudky.

3 bielka začneme šľahať a keď sa nám po chvíli začnú robiť veľké bubliny pridáme

20gr kryštálového cukru ( tu prichádza na rad ten vanilínový cukor, ak ste sa doma nedopátrali vanilky alebo vanilkovej pasty či esencie - NIE AROMY!!!)

Bielka šľaháme do mäkkých kopčekov - to je toľko, aby sa po zdvihnutí metličiek ešte robili kopce na metličkách. Ak prešlaháte - teda na metliach vám nezostane nič pri zdvihnutí, tak povrch koláča bude pri pečení praskať. Nič tragické, ale tak keď vieme ako na to, prečo to neurobiť, však? Mrkám

Bielkovú masu po častiach opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Dáme na plech s papierom na pečenie (ja som použila klasicky silikónovú formu) a dáme piecť na 50 minút na 160 stupňov . Vytiahneme, necháme ochladnúť pri izbovej teplote a šup na noc do chladničky.

Pred servírovaním nakrájame, posypeme práškovým cukrom, či prelejeme čokoládou.

Alebo len dozdobíme ovocím.

Výnos
16 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

reklama


reklama

balalajka, Pi, 23. 08. 2019 - 06:04

Jak že nedaril? Prekvapenie Však ho máš náááádherný. Ten môj bol problém trochu s čistým rezom. Hlavne sme sa ponáhľali ho zhltať Veľký úsmev. A decká veru mraučali, že čokoládový nabudúce chcú. Tak som pokukala a skúsim tvoju verziu Mrkám.

Kamila, Pi, 23. 08. 2019 - 08:33

tie rezy poznám, ja mám najväčší problém dať pravé uhly, stále idem od šikma, aj tak aj tak ...Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama