reklama

Dahl po bavorsky

Pridal/a kp dňa 28. 09. 2019 - 19:04 - Recepty kp
Dahl po bavorsky, Zdravé recepty, recept, kp

reklama

Minule šéfka ospevovala nejaký recept na indickú šošovicu. Veď prepošli - zažmurkala som na ňu prosebne. Preposlala.

Ingrediencie
230 gramov šošovica
1 kartón cibuľa
  strúčik cesnak
1⁄2 čajová lyžička kurkuma
1 čajová lyžička garam masala
  rímska rasca
1 polievková lyžica med
1⁄4 čajová lyžička chilli paprička
200 millilitrov kokosové mlieko
1 kus mrkva
3 kusov zemiak
200 millilitrov zeleninový vývar
1 kus bobkový list
1⁄2 kus citrón
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Dnes ráno som nevstala načas - tento týždeň ma zničilo rodičovské a včerajšie oslavy 30.výročia vzniku našej detskej farmy -  a tak som až po mužovom návrate z obchodov zistila, že mi ako aj na indickú, tak aj na bavorskú šošovicovú verziu chýbajú isté ingrediencie, nuž som ich v hrnci spontánne zglobalizovala.

Ráno som namočila šošovicu. Len tak zo zvedavosti som si odvážila, že k dispozícii v miske leží 230g z hnedej sorty. India vyžadovala červenej 175, Bavorsko hnedej 250.

Postupovala som nasledovne:

Zle som si prečítala množstvo masla. Podhodnotila som ho. Malo ho byť 25 g. Dávku som následne zvyšovala bajočko.

Osmažila som na ňom jednu nadrobno nakrájanú cibuľu s jedným roztlačeným strúčikom cesnaku, 1/2 čl kurkumy, 1 čl garam masala, 1/4 čl chili, 1 čl pomletej rímskej rasce, 1 čl medu.

Pridala som šošovicu spolu s vodou, do ktorej som ju namočila niekoľko hodín predtým.

Nakrájala na kolieska jednu väčšiu mrkvu a na kocky tri stredne veľké zemiaky. Pridala asi 200 ml kokosového mlieka, asi 200 ml (možno i viac) zeleninového vývaru, bobkový list a šťavu z polovice citrónu.

Všetko som nechala zovrieť a potom bez pokrievky (!) varila na miernom plameni 25 minút. Pre istotu som 2x skontrolovala množstvo zostávajúcej vody, nech na záver nie je v hrnci pripálenina. Na úplnom konci som pridala trochu balsamico-octu, soľ a mleté čierne korenie.

A než mi napadlo vhodne ju zdokumentovať, zmizla v bruchách hladošov (vrátane toho môjho).

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, So, 28. 09. 2019 - 21:35

Kombinácia indickej a bavorskej kuchyne znie véééľmi zaujímavo. Áno

kp, So, 28. 09. 2019 - 21:57

zbožňujem indickú kuchyňu - len sa nedá príliš často v našich podmienkach praktizovať Chichocem sa- ale muž povedal, nech to i nabudúce takto spravím Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama