reklama

Sypaný brusnicový koláč

Pridal/a balalajka dňa 17. 11. 2019 - 07:45 - Recepty balalajka
Sypaný brusnicový koláč, Koláče, recept, balalajka

balalajka


reklama

Rýchly, chutný, v prvý deň chrumkavý, druhý lahodne vláčny. Nádherná červená brusníc v objatí chuti pomaranča. Trochu netradičné pre slovenskú kuchyňu, ale prečo nie?

Ingrediencie
375 gramov hladká múka
180 gramov kryštálový cukor
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1⁄4 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička škorica
1 kus vanilkový cukor
230 gramov maslo
1 kus vajce
80 millilitrov mlieko
4 brusnice
15 millilitrov pomarančová šťava
2 polievkové lyžice pomarančová kôra
1 polievková lyžica kukuričný škrob
130 gramov kryštálový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

Premiešame si brusnice s kôrou a šťavou z pomaranča, pridáme 130gr cukru a škrob. Odložíme stranou.

V hlbokej miske si poriadne premiešame zvyšok cukor, vanilínový cukor, múku, škoricu, soľ a prášok do pečiva. Pomocou vidličky alebo cestovej stierky či prstov zapracujeme kúsky stuhnutého masla. Maslo má byť obalené sypkou zmäsou, sem tam môžu zostať kúsky.

Vajíčko s mliekom rozpracujeme zvlášť a potom vylejeme na maslovo - sypkú zmes. poriadne premiešame, ale nie až tak veľmi, aby z toho bolo kompaktné cesto.

Zo sypkej zmesi si odložíme cca 2 šálky (pôjde navrch).

Na plech s papierom na pečenie nasypeme zvyšok zmesi. Dáme naň brusnicovú zmes a zasypeme odloženými 2 šálkami sypkej zmesi.Môžeme posypať aj 30gr mandlových plátkov.

Dáme piecť na 40-50 minút, kým koláč nechytá zlatistý nádych.

Dobrú chuť.

Doplňujúce obrázky
Sypaný brusnicový koláč, Koláče, recept, balalajka, 1

balalajka

Výnos
1 plech 40*20
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama