reklama

Nepečené burizonové koláčiky

Pridal/a balalajka dňa 26. 11. 2019 - 11:04 - Recepty balalajka
Nepečené burizonové koláčiky, Nepečené zákusky, recept, balalajka

balalajka


reklama

1-2-3 ... najdlhšie na príprave toho koláčika vám bude trvať umývanie hrncov. To nie preto, že idú ťažko. To preto, lebo receptík je mega rýchly ... 1-2-3.

Ingrediencie
3 burizóny sladené
50 gramov čokoládové tyčinky
60 gramov maslo
20 gramov arašidové maslo
1 polievková lyžica med
200 milligramov Salko karamelové
200 gramov čokoláda
100 milligramov smotana na šľahanie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misy nasypeme 3 šálky ryžových cereálii (sladených). Docela dobre by mohli fungovať aj sladené burizóny.

Nad parou si rozpustíme čokoládové tyčinky typu Mars alebo niečo podobne, prípadne bomboniéru, ak nemáme, tak aj obyčajnú čokoládu, ale s menším obsahom kakaa. Pridáme med, maslo a arašidové maslo a miešame, kým sa úplne nerozpustia a nevznikne kompaktná hmota. Vylejeme na ryžové cereálie a poriadne premiešame.

Hmotu natlačíme do formy, alebo aj kovovej krabičky po bombónoch, ktoré sme vyložili fóliou alebo papierom na pečenie. Dobre zatlačíme. Ja používam na to pohár. Navrch potrieme asi 200ml karamelového salka (1/2 plechovky) a dáme chladiť. Zatiaľ si pripravíme ganache - smotanu zohrejeme, vylejeme na čokoládu, chvíľu necháme prehriať a rozmiešame. Potrieme povrch koláčika a dáme chladiť.

Rada by som napísala, koľko v tom chlade vydrží, že je fajn trvácny, ale nevydržal. Niežeby sa začal kaziť. On je proste taký "furttožer", takže nám vydržal 3 dni Chichocem sa.

Výnos
16 kusov
Celkový čas
19 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
4 minúty

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, St, 27. 11. 2019 - 09:02

To músí byť fajnota ÁnoTlieskamÁno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama