reklama

Chrumkavé kuracie stehná, petržlenovo zemiakové pyré

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 04. 12. 2019 - 14:08 - Recepty M.á.r.i.a
Chrumkavé kuracie stehná, petržlenovo zemiakové pyré, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Ochladilo sa, môžeme si dovoliť niečo trochu sýtejšie …

Ingrediencie
2 kusov kuracie stehná
3 polievkové lyžice hladká múka
3 polievkové lyžice kukuričná múka
1 polievková lyžica ocot
1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
2 kusov petržlen
2 kusov zemiak
1 plátok maslo
1⁄2 deciliter smotana na varenie
  soľ
  muškátový oriešok
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Stehná si umyjeme osušíme a rozdelím na 2 časti. Osolíme a posypeme mletým korením, obalíme v hladkej múke, urobíme si cestíčko hladkej múky, kukuričnej múky, octu, soľ, prášku do pečiva, s vodou vypracujeme kompaktné hustejšie cestíčko.

Stehná obalíme cestíčkom, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme trochou oleja a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. Po 25 min obrátime mäsko a pečieme kým nie sú mäkučké.

Petržlen a zemiaky očistím, nakrájame na menšie kusy a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení rozmixujeme s pridaným maslom a smotany. Dochutíme podľa potreby soľou a muškátový oriešok.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama