M.á.r.i.a
Ochladilo sa, môžeme si dovoliť niečo trochu sýtejšie …
2 | kusov | kuracie stehná |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
3 | polievkové lyžice | kukuričná múka |
1 | polievková lyžica | ocot |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | kusov | petržlen |
2 | kusov | zemiak |
1 | plátok | maslo |
1⁄2 | deciliter | smotana na varenie |
soľ | ||
muškátový oriešok |
Stehná si umyjeme osušíme a rozdelím na 2 časti. Osolíme a posypeme mletým korením, obalíme v hladkej múke, urobíme si cestíčko hladkej múky, kukuričnej múky, octu, soľ, prášku do pečiva, s vodou vypracujeme kompaktné hustejšie cestíčko.
Stehná obalíme cestíčkom, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme trochou oleja a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. Po 25 min obrátime mäsko a pečieme kým nie sú mäkučké.
Petržlen a zemiaky očistím, nakrájame na menšie kusy a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení rozmixujeme s pridaným maslom a smotany. Dochutíme podľa potreby soľou a muškátový oriešok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.