reklama

Medové tyčinky v čokoláde

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 05. 12. 2019 - 11:50 - Recepty M.á.r.i.a
Medové tyčinky v čokoláde, Drobné pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Trochu netradičná forma perníka, naplnený dvona plnkami a zaliaty čokoládou.

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov hladká múka
125 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice med
2 kusov vajce
50 gramov maslo
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 polievková lyžica perníkové korenie
Krém:
3 decilitre mlieko
3 kusov žĺtok
70 gramov práškový cukor
5 plátky želatína
200 millilitrov kyslá smotana
1 čajová lyžička vanilkový cukor
Želé:
3 plátky želatína
375 millilitrov džem
Poleva:
200 gramov čokoláda
  trocha tuk
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Medovníkové cesto : cukror,med,tuk si rozpustíme nad parou, múku preosejeme, pridáme koreniny, sódu a vajíčka. Pridáme schladenú medovú hmotu a vypracujeme hladké cesto. Vyváľkame na pomúčenej podložke na hrúbku 3-4 mm a nakrájame na obdĺžniky 5 x 8 cm. Naukladáme na plech s papierom v odstupe od seba, zakryjeme utierkou a necháme do rána odpočinúť. Ráno ich upoečieme vo vyhriatej rúre na 170 st. asi 10 min.

Smotanová pena : žĺtka s cukrom miešame metličkou nad parou aby zhustli a zohriali sa. Potom preložíme na mierny oheň, pridáme mlieko a ta stáleho miešame zohrievame 10 min. Nesmie to vrieť. Medzitým si necháme napotňať želatínu v studenej vode. Do teplej mliečnej hmoty pridáme vyžmýkanú želatínu a dobre rozmiešame. V smotane rozmiešam vanilkový exktrakt a primiešame do mliekovej hmoty. Necháme vychladnúť a zhustnúť za občasného premiešania.

Ovocné želé: Džem si rozpustíme, želatínu zalejeme 1 dl vody, necháme napučať. Potom to spolu prehrejeme s džemom a necháme vychladnúť.

Vychladnutý medový plátok jemne potrieme želé, smotanovú penu si dáme do vrecúška a po bokoch navrstvíme na želé či to bude pásik v kuse alebo pusinky záleží na Vás.

Do prostriedku dáme želé. Necháme dobre stuhnúť v chlade.

Potom si to naukladáme na mriežku a polejeme rozpustenou čokoládou, ja som použila mliečnu.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama