Martuška 123 | Hrnčeková vianočka
reklama
Jednoduchá hrnčeková domáca vianočka.
Ingrediencie
3 | hrnčeky | mlieko |
250 | gramov | Palmarin |
1⁄2 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | kus | droždie |
11 | hrnčeky | hladká múka |
1 | čajová lyžička | soľ |
3 | kusov | vajce |
olej | ||
Na potretie: | ||
vajce |
Postup
1 hrnček = 250 ml
Mlieko prevarím, v ňom rozpustím Palmarin a kryštálový cukor. Pridám droždie a urobím kvások.
Do misky dám preosiatu hladkú múku, soľ, vyšľahané vajíčka. Dobre vymiesim cesto až kým sa prestane lepiť na ruky. Potriem olejom a nechám vykysnúť.
Potom vypracujem vianočky, nechám podkysnúť a potriem vajíčkom a pečiem na 180 stup. Vyjdú dve väčšie alebo tri menšie vianočky.
Dobrú chuť!
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.