reklama

Kuracia pečeň s jablkami s domácou tarhoňou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 13. 01. 2020 - 11:46 - Recepty M.á.r.i.a
Kuracia pečeň s jablkami s domácou tarhoňou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Kto má rád kombináciu mäska s ovocím ? K pečeni sa jablká veľmi hodia.

Ingrediencie
400 gramov kuracia pečeň
2 kusov cibuľa
1 kus jablko
3 polievkové lyžice olej
  trocha mleté čierne korenie
2 polievkové lyžice hrozienka
1 plátok maslo
Domáca tarhoňa:
300 gramov hrubá múka
3 kusov vajce
  trocha soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuraciu pečeň si očitíme, osdstránime blanky, umyjeme a usušíme. Na oleji si speníme cibuľu nakrájanú na tenké prúžky a restujeme do hneda. Pridáme pečeň a prudko opečieme, poprášime čerstvým mletým korením.

Hrozienka si namočíme na chvíľku do vody, scedíme a pridáme k pečienke aj s plátkami jablka. Opečieme s pečienkou už len chvíľku aby sa nám jablká nerozpadli, na dochutenie pridáme plátok masla.

Domáca tarhoňa (mrvenička) - múku si spracujem s vajíčkami a trochou soli na tuhé cesto. Ak je mäkké treba pridať múku ak moc tvrdé trochu vody. Cesto musí byť naozaj viac tvrdšie aby sa  nám dobre strúhalo.

Nastrúhame na tekvicovom strúhadle - ja si to robím na plech a občas to prstami prevvdzušním. Nechám to vysušiť a opäť to obšas poimrvím aby sa nám rozpadli tie strhadlové slížiky. 

Suchú cestovinu potom pripravím tak ako tarhoňu - na oleji spením a opražím do hneda,osolím, zalievam vodou podľa potreby kým nie je mäkká.

Zvyknem si narobiť viac a držím v sklenenej dóze, používam aj ako mrveničku do polievok.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama