Kto má rád kombináciu mäska s ovocím ? K pečeni sa jablká veľmi hodia.
400 | gramov | kuracia pečeň |
2 | kusov | cibuľa |
1 | kus | jablko |
3 | polievkové lyžice | olej |
trocha | mleté čierne korenie | |
2 | polievkové lyžice | hrozienka |
1 | plátok | maslo |
Domáca tarhoňa: | ||
300 | gramov | hrubá múka |
3 | kusov | vajce |
trocha | soľ |
Kuraciu pečeň si očitíme, osdstránime blanky, umyjeme a usušíme. Na oleji si speníme cibuľu nakrájanú na tenké prúžky a restujeme do hneda. Pridáme pečeň a prudko opečieme, poprášime čerstvým mletým korením.
Hrozienka si namočíme na chvíľku do vody, scedíme a pridáme k pečienke aj s plátkami jablka. Opečieme s pečienkou už len chvíľku aby sa nám jablká nerozpadli, na dochutenie pridáme plátok masla.
Domáca tarhoňa (mrvenička) - múku si spracujem s vajíčkami a trochou soli na tuhé cesto. Ak je mäkké treba pridať múku ak moc tvrdé trochu vody. Cesto musí byť naozaj viac tvrdšie aby sa nám dobre strúhalo.
Nastrúhame na tekvicovom strúhadle - ja si to robím na plech a občas to prstami prevvdzušním. Nechám to vysušiť a opäť to obšas poimrvím aby sa nám rozpadli tie strhadlové slížiky.
Suchú cestovinu potom pripravím tak ako tarhoňu - na oleji spením a opražím do hneda,osolím, zalievam vodou podľa potreby kým nie je mäkká.
Zvyknem si narobiť viac a držím v sklenenej dóze, používam aj ako mrveničku do polievok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty