dasa_ | Šošovica so špenátom a sladkým zemiakom
Na prvý pohľad netradičná kombinácia, ktorá stojí za vyskúšanie.
1 | kus | cibuľa červená |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | kurkuma |
1 | hrnček | šošovica červená |
1 | kus | batat |
2 | hrnčeky | špenát |
1 | štipka | rímska rasca |
1 | štipka | koriander semienka |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | liter | vývar zeleninový |
Na panvicu dáme olej, rozpálime, pridáme rímsky kmín a semená koriandra a kratučko opekáme. Orestujeme červenú cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme cesnak a nakrájanú kurkumu a spolu ďalej restujeme. Pridáme sladký zemiak nakrájaný na kocky, dobre premiešame, aby sa kocky obalili olejom.
Šošovicu umyjeme a pridáme do hrnca. Zalejeme vývarom a spolu dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Ak vývar nie je osolený, prípadne používame miesto neho vriacu vodu, osolíme. V tomto momente skúšam, či je všetko hotové. Ak nie, dusím ešte 5 minút.
Odstavíme a vmiešame umyté listy čerstvého špenátu. Prikryjeme pokrievkou a necháme minútu oddychovať. Listy sa sparia a zmenšia objem. Podávame samostatne, prípadne ako prílohu
Podobne ako sladký zemiak bude jedlo fungovať aj napríklad s maslovou aleho hokkaido tekvicou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.