reklama

Čarodejka

Pridal/a balalajka dňa 23. 02. 2020 - 05:53

reklama

Už od utorka rána, ako kráčam cestou v práci, si uvedomujem, že počujem spievať drozda. O pol šiestej ráno. Začína vyťahovať tie svoje ľúbostné árie. Len jeden. Prvý. Nekonečne odvážny. Niekde tam, na druhej strane Trenčína, ako ja vstávam.

A týždeň ide a milý drozd zatiaľ len sám zaťahuje a zisťuje, aké má šance.

Dnes ráno som sa zobudila s myšlienkou, že ak nie dnes, tak nikdy. Od Vianoc totiž túžim po tvarohových šiškách, že ako zasmradím celú kuchyňu aj pol domu vôňou smaženia. Už od Vianoce. Docela vysoký dátum dnes, aby som konečne prešla k realizácií. Tvarohu som si kus včera už odjedla, tak tých 8 šišiek reku bude coby dup a možno ani tak nezasmradia ten dom.

A tak som o piatej už vyťahovala všetky ingrediencie na linku a ťapkala lyžicou do cesta.

5,30 som otvárala dvere, aby vôňa horúceho oleja našla svoje uplatnenie inde. Napríklad, aby ukázala susedom, aká som ja pilná a šikovná a už ráno u nás šišky voňajú Veľký úsmev. A v tom ma zarazil jeden fakt. Spev. Nie jeden, ale dvaja, traja ... až 3 odvážlivcov som započula. Ako trilkujú ešte opatrne svoje "ľúbim ťa, poď sem" Veľký úsmev.

S nemennou pravidelnosťou pre každého drozda rovnako tuším. Či je tam či tam. Tak to nastavila tá mocná čarodejka - pani Príroda. Či sa nám to páči a či nie. Po zime, bárs nejak plytkej toho roku, sa derú k slovu prvé náznaky jari.

Chvála Bohu. Lebo svet sa nezastavil a život ide ďalej.

A spievajú drozdy, kvitnú snežienky a krokusy.

Krásnu nedeľu všetkým.


reklama

reklama

dan-cula, Ne, 23. 02. 2020 - 07:32

u nás doma na starom hnojisku nám prezimoval čierny drozd..celú zimu!pod chvílkou som mu vyhadzovala nejaké to jablčko a ked som ho nevidela zo 3dni aj mi bolo smutno lebo v podozrení boli susedove mačky(no príroda)..a on sa objavil-a normálne ma potešil.Aj som mu nahlas povedala no -vitaj mládenec!(a možno je to ona-a ak ma počul sused neviem čo si pomyslel).

inak spev počuť už aj u nás ale taký ešte vždy osamelý asi od polky januára-presne tak ked ráno po 0600 kráčam do roboty..neviem kto je ten odvážlivec-možno by mi mal dať školenie pán Saniga z Lipt.Revúc.

jáj  a šišky,fánky..teraz je na to obdobie!tak nech vyvoniavajú!aj na klobásky,slaninu! a od stredy budeme postiť..

Alena7, Po, 24. 02. 2020 - 08:26

Veru aj u nás už vyspevujú... a tiež som  minulý týždeň "nazbierala" prvé rozkvitnuté  kvietky podbeľu. Slnko

Kamila, Po, 24. 02. 2020 - 11:08

To vážne už kvitne podbeľ? Ale mňa zas prekvapilo, že som objavila zelené lístočky lesných jahôd. 

aramana, Po, 24. 02. 2020 - 13:26

Tá mocná príroda čarodejka Srdce​​​​​​...zasa ide vyceriť jarné zubky a chrobáčiky čo cez zimu nevymrzli, keďže žiadna nebola, a keďže "ochranárom" to hrabe čoraz viac, takže s nevypalovanou trávou neuhoria ani chrobáčiky, sa nám pekne môžu ukázať v plnej sile a mutovať so svojimi zakernymi chorobami čo to dá, aby nám mohli v časoch krátkych rukávov predávať svoje chorobySrdceSrdceSrdce​​​​​​

Toľko aktuálne k jari Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe​​​​​​

Inak, včerajšok u nás bol jeden veľký armagedon, dážď a stále silnejuci vetrisko po celý deň Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama