Keď sa sezóna húb zadarí, tak mama časť usušených húb pomelie a premieša so soľou. Počas roka tento polotovar používame do polievok, pod mäso. Vyskúšala som fašírky a myslím, že toto jedlo budeme opakovať častejšie.
1 | hrnček | ovsené vločky |
1⁄2 | hrnček | voda |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | sušené huby |
3 | polievkové lyžice | strúhanka |
Recept je orientačný, možno budete potrebovať viac strúhanky, prípadne viac vody na namočenie.
Ovsené vločky premiešame so sušenými mletými hubami. Ak máme huby pomiešane so soľou ako hubovú vegetu, už nesolíme. Zalejeme teplou vodou a necháme odstáť aspoň pol hodiny. Zmes by nemala byť tekutá. Ak je viac vody, radšej ešte pridáme vločky.
No zmäknutej zmesy pridáme vajíčko, zamiešame a podľa potreby pridávame strúhanku. Vytvarujeme malé fašírky, obalíme vo zvyšnej strúhanke a vysmažíme vo vyššej vrstve oleja.
Podávame s ľubovoľnou prílohou.
Ako omáčku okrem tradičnej tatarky môžete skúsiť zamiešať skyr s lyžicou hotovej sladkokyslej omáčky alebo kečupu. Samozrejme, ak máte radi, primiešajte aj bylinky.
Kto má rád viac korenené jedlá, može do fašírky pridať svoje obľúbené korenie, cibuľku nakrájanp na jemno, cesnak. V takto pripravených fašírkach vynikne hubová chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.