reklama

Chlebík z domácej pekárne

Pridal/a dasa_ dňa 15. 03. 2020 - 12:47 - Recepty dasa_
Chlebík z domácej pekárne, Chlieb, pečivo, recept, dasa_

Pixabay  | Ilustračná fotografia


reklama

Vyskúšaný recept z domácej pekárne na základný cca 800 g chlebík. Po vyskúšaní základného receptu môžete začať aj s experimentami.

 

Ingrediencie
350 millilitrov voda
2 polievkové lyžice olej
1 polievková lyžica ocot
400 gramov hladká múka T-650
150 gramov ražná
1 čajová lyžička sušené droždie
1 čajová lyžička soľ
2 čajové lyžičky rasca drvená
2 kusov zemiak
1 polievková lyžica semienka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do pekárničky najskôr vodu, pridám olej, ocot. Nasypem preosiatu múku. Ak nemám inú, stačí aj hladká. Pridám nastrúhané uvarené zemiaky (nemusia byť). na jeden koniec dám soľ, na opačný koniec droždie. Pridám rascu a spustím program podľa pekárničky. Ak máme pekáreň, do ktorej sa dá pridávať pred začiatkom pečenia, tak po signále pridám semienka. to aby sa počas miesenia nerozdrobili.

Po overení základného receptu ÚsmevÚsmev môžeme začať s experimentami. Vodu môžeme vymeniť za mlieko, kyslé mlieko, zakysanku. Môžeme meniť múky, ale vždy je lepšie, keď väčšina bude obyčajná hladká.

Do chleba sa dajú pridať aj napríklad krúpy, špalda. Ale pozor, tieto treba najskôr uvariť do mäkka a až tak pridať. A pozor, aby neobsahovali veľa tekutiny.

Doplňujúce obrázky
Chlebík z domácej pekárne, Chlieb, pečivo, recept, dasa_, 1

dasa_

Výnos
1 bochník
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama