reklama

Čo na prevenciu, máte niečo overené na vírusové infekcie?

Kamila , 21. 03. 2020 - 12:20

reklama

Situácia s koronavírusom je aká je. Prognózy sa rôznia, prístupy ľudí sú v mnohom odlišné. Ani sa nečudujem, veď tu máme verzie od bezpríznakového priebehu, cez mierne symptómy, až po vážnejšie priebehy a to najhoršie... 

Veľké deti sa mi tu oháňajú argumentami, však mladí, nie? Ako zodpovední sú, doma sú..., len riešim s nimi témy, ostať sám vo svete abo sa skúsiť dopraviť domov. Bratislava je schodnejšia ako Holandsko. Môj argument je že, často nám dá zabrať obyčajná chrípka, hlavne ak by mal byť človek odkázaný sám na seba.

A tak riešim prevenciu u celej rodiny, asi u každého inak. Výťažok z Hlivy ustricovej s probiotikami berie dcéra po operácii v Brne a MM. Najmladšia len čistú verziu, u nás je to Imunoglukan, lebo je histamínová, tak som rada, že ho toleruje. Inak v lekárni ho už nenájdete, možno ešte na internete, minulý týždeň som zohnala.

Asi viacerí takto rozmýšľajú, preto sú tieto prípravky v lekárňach vypredané. Ja som sa ešte dopracovala k nejakej kombinácii hlivy, rakytníka a huby reishi, ešte od iného výrobcu. A tradične beriem kurkumu v kapsuliach. K tomu by mali brať tí, čo môžu u nás vitamín C, histamínové devy poslabšie.

Synátor v Holandsku, nejaví veľkú snahu hľadať prípravky v holandčine, ale keď sme tam boli dakedy dávno, v potravinách som videla dosť liekov a kadečoho. Tak si kúpil Echinaceu, tabletky, konské dávky. Ta po dobratí zásob hlivy z domu, prejde na tú.

Ako ostať vrámci prevencie v psychickej pohode? V tejto oblasti rodine rady nerozdávam, mám rezervy byť pozitívnym príkladom, ale snažím sa nešíriť paniku. Hambím sa

Minulý týždeň som riešila aj zásoby, ak by náhodou koronavírus ku nám dorazil. Osobne mám veľmi dobré skúsenosti s niektorými prípravkami. Dračia krv, čistý výťažok zo  živice stromu  - Crotonu lechleri, u nás nesmie nikdy chýbať. Výrobcov som vystriedala rôznych, dá sa zohnať na nete. Kvapky sú prírodné antibiotikum, na tráviace problémy, hojenie ran ..., tým sa kurírujú moje devy s histaminovou intoleranciou, lebo alkoholové tinktúry veľmi nemôžu.Dobré skúsenosti mám aj tinktúrou z grepových semienok, pôsobí na vírusy, tiež jedno z prírodných antibiotikum. 

Veľmi dobré skúsenosti mám aj s tinktúrami z Nadeje, píšem tu konkrétne značky, lebo tie mám odskúšané Stop - kok s betaglukánom a Andrographis mix , veľmi mi pomohli. Zväčša beriem preventívne, lebo riešim svoju únavu a možného pôvodcu plieseň. Ak by ste náhodou hľadali na nete, majú ich viacerí predajcovia. Jasné koronavírus je nový, ale pri miernejších prejavoch, bez bakteriálnych komplikácií, by mohli pomôcť.

Inak, asi už samé viete, či tolerujete bylinkové prípravky, neviem ako je pri rôznych alergiách. Vždy si radšej otestujte mini dávku na začiatku.

Samozrejme mam doma klasiku na teplotu, spray do nosa, Sinupret tabletky na nádchu, antihistaminika, momentálne aj cmúlacie tabletky na hrdlo, pre mladšiu aj homeoge a doritrizin. Som zvyknutá, mať základ doma, lekáreň daleko ... Histaminové devy, boli často choré, odkedy o histaminovej intolerancii vieme, sú aj podstatne menej choré.

 

Dievčatá, ako vy riešite prevenciu, podporu imunity vo svojej rodine? Máte niečo overené na chrípkové stavy, lebo pri tých miernejších prejavoch sa koronavírus asi bude správať podobne.

Foto: Pixabay.com


reklama


reklama

Kamila, St, 25. 03. 2020 - 10:55

Tak vraj aj zinok je dobrý ako prevencia, a základ imunity že je v črevách ta možno probiotika. A toto je len ďalšie vraj, samotný koronavírus vraj dvíha tlak a na ten je dobrý hlohový čaj. Nemám overené ..., tak to berte s rezervou.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama